Сб. Апр 27th, 2024

США задоволені співпрацею з європейськими союзниками по українському питаннюАдміністрація Білого дому позитивно оцінює результати співпраці з європейськими союзниками в межах зусиль з урегулювання кризи в Україні, пише ukrinform.ua.

Про це заявив під час брифінгу в четвер речник Білого дому Джей Карні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Передусім, дуже важливою була подорож президента Обами (європейське турне кілька днів тому — ред.), оскільки це дозволило йому зустрітися з більшістю лідерів європейських союзників і Японії для того, щоб обговорити ситуацію в Україні, досягнути консенсусу під час обміну думками в рамках протистояння діям Росії», — зазначив Карні.

Крім того, зауважив він, були обговорені «індивідуальні й колективні заходи, які ми можемо здійснити, щоб дати чітко зрозуміти Росії, що анексія Криму є незаконною, а також що ми не будемо вести жодних переговорів про майбутнє України без України».

Представник Білого дому також позитивно оцінив результат співпраці з міжнародними партнерами США у визначенні чіткої позиції щодо відповідальності Росії за її агресію по відношенню до суверенітету й територіальної цілісності України.

Водночас Карні нагадав, що російські війська продовжують залишатися у великій кількості на кордоні з Україною, що створює загрозу для цілого регіону. У цьому зв’язку він наголосив, що США разом з партнерами по НАТО спільно реалізовують заходи щодо підтримки безпеки союзників по Альянсу в Центральній Європі.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x