Сб. Апр 20th, 2024

Глава американського Держдепартаменту Дж. Керрі висловив велику стурбованість тим фактом, що Російська Федерація продовжує поставляти зброю сепаратистам в сусідній Україні через загальну держкордон. Про це Дж. Керрі заявив у своєму телефонній розмові з чинним главою МЗС РФ С. Лавровим, який відбувся 14 червня.

Керівник Держдепу США закликав Москву негайно припинити підтримувати бойовиків на території південного сходу України і сприяти подальшому врегулюванню ситуації, про що передають закордонні ЗМІ. Він також різко засудив інцидент з недавно збитим сепаратистами в місті Луганську літаком, у результаті чого загинуло сорок дев’ять чоловік. В опублікованому повідомленні російського МЗС про проведене розмові Лаврова і Керрі наголошується, що ситуація в українській державі обговорювалася «в контексті міжнародного сприяння з питань припинення насильства в південно-східних областях та налагодженню внутрішньоукраїнського діалогу» на основі спеціальної «дорожньої карти» ОБСЄ і раніше прийнятих женевських домовленостей. С. Лавров закликав Вашингтон посприяти тому, щоб київська влада припинили силову операцію і вступили в переговори з сепаратистами.

Кремль також сподівається на сприяння Білого дому, «враховуючи його досить тісні зв’язки з Києвом», при досягненні нових домовленостей з газового питання, повідомляють російські інформагентства.

Того ж дня Дж. Керрі встиг поспілкуватися по телефону з прем’єром України А. Яценюком. У даному розмові глава держдепу підтвердив наміри Сполучених Штатів та інших представників «великої сімки» за рахунок введення санкцій «збільшити розплату Москви», якщо та у вже найближчому часі не припинить підтримувати сепаратистів.

Джерело: newsone.com.ua

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
2 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Юрий Варинский
Юрий Варинский
9 лет назад

А Путлер просит их поцеловать его по Французски!

феникс
феникс
9 лет назад

Большинство людей слишком корыстны, чтобы быть искренними…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x