Ср. Апр 24th, 2024

На сході України продовжується гра олігархів, які в такий спосіб хочуть забезпечити собі індульгенції і преференції у центральній владі. Люди, які виступають із сепаратистськими лозунгами, відчувають, що не мають впливу на ситуацію в умовах тотальної поразки партії Януковича.

Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов у четвер в ефірі Шустер-Live, повідомляє корреспондент Укрінформу.

«Сепаратисти виступають проти власної держави, бо вважають що це держава олігархів та еліт. Так вони шукають вихід. Вони не можуть пробитися на верх і впливати на місцеву владу. Місцева влада, влада за яку вони проголосували, провалилася на Донбасі. Там потрібно сьогодні робити дострокові вибори» — сказав Карасьов.

Він вважає, що місцеві жителі, які не згодні із існуючим станом речей і не забруднили свої руки «кров’ю», повинні висувати свої кандидатури на посади народних депутатів та муніципальної поліції.

Політолог також наголосив на тому, що є доцільним розглядати можливість надання права обирати президента Верховній Раді України: «Держава має бути державою народу. На Майдані була зруйновна олігархічна модель. Сім’ї тримали країну, бо була колоніально-політична система. Сьогодні влада в державі будується народом. Політики повинні шукати і будувати нову політичну систему. Варто подумати над тим, щоб новий парламент, куди увійдуть нові люди із новим громадським мисленням, обирав президента. Управляти країною будуть міністри, політики, партії».

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x