Пт. Апр 19th, 2024

Проросійські активісти, які проголосили «Донецьку народну республіку» не залишалать захоплені ними адміністративні будівлі в Донецьку та інших містах області, поки не згорнуть свої намети демонстранти на Майдані у Києві.

Про це заявив співголова самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін, повідомляє Русская служба ВВС. 

У своїй заяві Пушилін звинуватив українську владу в невиконанні підписаними ними в Женеві домовленостей.

За його словами, перш ніж говорити про компроміс, Київ «має звільнити захоплені будівлі, роззброїти незаконні формування — Нацгвардію та «Правий сектор», відпустити на свободу політичних в’язнів».

Також Пушилін прокоментував появу в Донецьку листівок, у яких євреїв зобов’язують пройти платну реєстрацію: «Це чистої води провокація».

«Там були листовки проти євреїв, протии підприємців, протии іноземних студентів. Зроблені непрофесійно. Там у підпису – «народний губернатор Пушилін. Але ні я  себе так, ні мене хтось так ніколи не називав. Печатку виконано у фотошопі і вона не співпадає за розмірами з нашою. А текст написаний досить по-дурному, щоб до нього ставитися серйозно»,  — заявив Пушилін.

Сепаратисти на Донбасі: Підемо, коли піде Майдан

 

Як відомо, у Донецьку з»явилися антисемітські листівки, які поширюються від імені самопроголошеної «Донецької народної республіки». 

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряд не допустить розпалювання міжнаціональної ворожнечі і вживатиме всі передбачені законом заходи для недопущення імпорту в Україну антисемітизму і ксенофобії.

Окрім того Служба безпеки України почала розслідувати факти поширення у Донецьку листівок провокаційного антисемітського характеру.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x