Пт. Апр 19th, 2024

Санкції США зачепили особисто Путіна та його «Сім’ю», – експертиПро це повідомляє у четвер секція «Дельта» групи «Інформаційний Опір».

Її експерти розповіли сьогодні, 3 березня, в публікації «США притиснули Путіна до нігтя»:

«1 квітня МЗС Росії повідомило, що американський банк «JPMorgan Chase» заблокував переказ посольства Росії в Астані на адресу страхової компанії ВАТ «Согаз» «під приводом антиросійських санкцій». Адже страхова компанія «Согаз» контролюється банком «Росія», щодо якого США раніше ввели санкції.

Офіційний представник російського МЗС О. Лукашевич назвав цей крок «абсолютно неприйнятним, протизаконним і абсурдним». За його словами, «у Вашингтоні повинні розуміти: будь-які ворожі дії проти російської дипмісії не тільки є грубим порушенням міжнародного права, а й спровокують відповідні заходи, які неминуче позначаться на роботі посольства й генконсульств США в Росії».

Лукашевич вважає, що «в цьому сенсі «JPMorgan Chase»надав американській адміністрації ведмежу послугу», – повідомляє російська газета «Ведомости».

Хоч Мінфін США не вводив санкцій щодо «Согаза», однак у списку МЗС Росії є акціонери компанії. Окрім того, «Согаз» підпадав під «правило 50%»: до недавнього часу 51% акцій компанії належав Юрію Ковальчуку з партнерами (через «Аброс» і банк «Росія»). Інші акціонери – Геннадій Тимченко (12,5% через «Кордекс») і Михайло Шеломов (12,5% через «Акцепт»).

Правда, близько тижня тому дочірня структура банку «Росія» – ІК «Аброс» знизила частку у ВАТ «Согаз». До зміни частка ІК «Аброс» становила 51%, після продажу 2,5% акцій страховика на користь ТОВ «Согаз-ріелті» (на 100% належить ВАТ «Согаз») вона скоротилася до 48,5%.

Примітно, але ще кілька днів тому Путін разом зі своїми друзями-мільярдерами Ковальчуком і Тимченко потішалися над марними санкціями США. А тепер через якесь посольство в Астані якийсь офіційний представник російського МЗС називає «нешкідливі для Путіна санкції» абсолютно неприйнятними.

Справжня причина, через яку МЗС РФ так обурився, криється не у свавіллі американців, які нібито безпідставно застосували санкції до ВАТ «Согаз». Адже з цієї компанії банк «Росія» вивів необхідну частину активів, щоб її не торкнулися санкції.

Тут виникає питання: чому банк «Росія» вирішив так спішно вивести свої активи з маловідомого сторонньому обивателю ВАТ «Согаз»? Можливо через те, що через ВАТ «Согаз» Путін заробляє солідні суми грошей? І у ВАТ «Согаз» окрім найближчих бізнес-подільників Путіна-Ковальчука і Тимченко, присутній ще якийсь Михайло Шеломов?

Нагадаємо, що мати Путіна звали Марією Іванівною Шеломовою. А безпосередньо Михайло Шеломов доводиться племінником Володимиру Путіну. Окрім того, головою правління ВАТ «Согаз» є Сергій Іванов, син Сергія Борисовича Іванова – керівника адміністрації президента РФ.

Таким чином, незважаючи на те, що друзі Путіна спробували відвести удар від Сім’ї і вивели частину активів з ВАТ «Согаз», санкції були введені раніше і американці вирішили показати Володі, що не варто сміятися над реальною загрозою. Можливо, в США продовжують вважати реальною повномасштабну військову агресію Росії, і притискають Путіна до нігтя».

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x