Пт. Мар 29th, 2024

Колишній народний депутат України багатьох скликань Тарас Чорновіл вважає, що Донбас для Росії не має жодного внутрішнього значення і не викликає цікавості. Таку думку він висловив у коментарі УНН.

«Нічого подібного як з Кримом не буде, оскільки, навідміну від Криму, Донбас для Росії сам по собі внутрішнього значення жодного не має і цікавості не викликає. Якщо Крим розкручувався як певний такий імпералістичний козир, на нього робилася ставка політична, ідеологічна тощо, то Донбас – це всього на всього депресивний регіон з неймовірним криміналітетом, з колосальними проблемами, з страшним соціальним станом, плюс з економікою, яка абсолютно вся збиткова. На Донбасі, крім кількох буквально підприємств, немає нічого, що може цікавити Росії», — зазначив він.

Тому в даному випадку, на думку Т.Чорновола, Донбас має прожити зовсім іншу долю за російськими планами. «А це Придністров’я, можливо чимось подібна до Абхазії, Південної Осетії. Це мають бути території, які повинні бути вилучені з реального де-факто існування в межах української держави і невизнані фактично ніким, в тому числі й Росією. Ці території мають бути перенасичені російськими диверсантами, військовими спеціалістами так само як і відповідно території, які в Придністров’ї, Абхазії й Південній Осетії», — сказав екс-депутат.

Крім всього іншого, переконаний він, для Донбасу передбачається той план, що його відлучивши фактично від території України, юридично залишають пов’язаним з Україною, оскільки РФ не збирається вливати його окремо.

«І в такому випадку ми матимемо тільки постійні апеляції до того, що, мовляв, які у вас проблеми, викрадають людей і українська влада відповідальна за те, що там відбувається постійний бандитизм тощо», — уточнив Т.Чорновіл.

Також у плани Росії, за його словами, входить позбавленя можливості України проводити навіть будь-яку соціальну політику. Але паралельно з тим, вкладення з бюджету Росії теж не передбачається. Тобто, уточнив експерт, це буде регіон, який покине більш-менш активне населення і на його території мають максимально розміщуватися дестабілізуючі моменти.

«Росія без особливої демонстрації свого інтузіазму реагує на референдум тощо. Тобто, вона й буде говорити, що «ми поважаємо вибір тих людей, але поспішати визнавати не будемо».

На уточнення кореспондента, чи завадять нинішні події на Сході з проголошенням ДНР чи ЛНР проведенню виборів президента, Т.Чорновіл відповів: «Зірвати вибори може тільки одне, це якби було щось на зразок прямої відкритої агресії з боку Росії на центральну територію України, навіть не охоплені сепаратистами території. Але на сьогодні очевидно що Росія до таких речей не готова. Такі нюанси як елементарна дестабалізація ситуації в країні забезпечується і так, а зорганізувати повний зрив виборів, це тягне за собою занадто серйозні санкції, які Росії на сьогодні дуже не бажані».

Нагадаємо, сьогодні Донецька народна республіка та Луганська народна республіка оголосили про незалежність.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Страна (Украина) с большой политической историей и древней культурой оказала огромное влияние на Россию и вывела эту землю «андрофагов» (людоедов) на путь цивилизации. (Геродот)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x