Чт. Апр 25th, 2024

Російські бойовики в Луганську почали ставити ультиматуми. Куди подівся Аваков?  Про це повідомив кореспондент Еспресо.TV Артем Шевченко з Луганська.

Сепаратисти, що засіли в СБУ повторили свої вимоги, вони майже не змінились, як і раніше загарбники вимагають припинити антитерористичну операцію, амністувати працівників спецпідрозіділів «Беркут», «Альфа», бійців внутрішніх військ, а також учасників протестних акцій і захоплень адмінбудівель у східних областях з подальшим їх роззброєнням, надати російськиій мові статус другої державної.

Водночас, за інформацією нашого кореспондента, сепаратисти додали ще такі вимоги:

— впродовж трьох днів ухвалити закон про місцеві референдуми;

— законодавчо закріпити статус армії «південного сходу» як збройного підрозділу.

Сепаратисти не уточнили, до яких дій вони вдадуться, якщо впродовж трьох днів Верховна Рада не ухвалить закон про місцеві референдуми, розповів журналіст.

Крім того кореспондент Еспресо.TV розповів, що зараз у Луганську перед облрадою проходить проукраїнський мітинг, де люди виступають за єдність та територіальну цілісність держави. Водночас, описав події біля захопленого відділення СБУ.

«Людей вдень не багато, більшає учасників під вечір, зараз там перебуває близько тисячі мітингувальників. Біля будівлі захопленої СБУ, ДАЇ робить вигляд, що блокує, але машини з харчами і теплими речами проїздять безперешкодно. Пішов на лікарняний начальник УМВС в Луганську Гуславський, тому місцева міліція відчуває себе дещо покинутою», — повідомив Артем Шевченко.

Раніше він повідомив, що луганські сепаратисти вимагають від обласної ради вже завтра провести позачергову сесію. 

На порядок денний сесії вони вимагають винести два питання. По-перше: оголосити про створення «Луганської народної республіки».

По-друге: в десятиденний строк провести референдум, на який буде винесено два питання: Луганська народна республіка залишиться у складі Росії, або у складі України.

от UKRNEWS24