Пт. Апр 26th, 2024
Речинський: Бандити на Сході краще за будь-яку агітацію відлякують людей від «Русского мира»По суті, усе, що робить Путін нібито для «возз’єднання» України з Росією, на ділі має ефект прямо протилежний. Російські бандити і маргінали краще, ніж будь-яка агітація переконують у злоякісності «русского мира».

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський.

«Розгромна інформація, яка з’явилася зараз про тісні зв’язки терориста Стрєлкова і «прем’єр-міністра» ДНР Бородича з РПЦ, неминуче викличе відторгнення українських православних від Москви», – вважає він.

Речинський звертає увагу на цікаве повторення історії: у 20-х роках минулого століття в російському православ’ї частина архієреїв і священиків перестали поминати за богослужінням митрополита Сергія (Страгородського), який відверто підтримав більшовиків. Це було фактичне невизнання його верховенства.

«Зараз, в принципі, та ж ситуація. Складно вважати православним патріарха Кирила, з мовчазної (або не мовчазної) згоди якого на території України діють «православні» терористи Малофеєв і Стрєлков. Патріарха, що виконує роль комісара при Путіні. Природно, поділ УПЦ на тих, які «поминають» і які «не поминають» – це новий розкол. Але, якщо чесно, він був і раніше, в зараз тільки оформиться. Однак це жодним чином не наблизить Україну до Росії. Путін, можливо не усвідомлюючи цього, реалізує гасло невідомого йому Миколи Хвильового «​​Геть від Москви!». Історія – складна дама. І люди, які вважають себе історичними особистостями, дуже часто бувають нею жорстоко обмануті. «Збирач землі російської» Путін в підсумку цілком може виявитися причиною розпаду цієї самої землі», – зазначив Речинський, пише zik.ua.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Это аксиома для людей с интеллектом, а для племени мокши, как составной части орды это не доступно пониманию !!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x