Чт. Мар 28th, 2024
Заклик зупинити війну природний. І даремний. Зупинка війни безглузда, тому що за нею майже завжди йде нова війна, ще більш ненаситна. Війну не можна зупинити. Її можна виграти або програти. У нас права програти цю війну немає.

Про це у своїй статті «Війна. Обличчям до життя» на ZN.UA написав перший заступник головного редактора ZN.UA Сергій Рахманін.

«Напевно, можливо зупинити АТО. Але війна від цього не зупиниться. Вона не вчора почалася, і, на жаль, не завтра закінчиться… Антитерористична операція повинна тривати не місяці, а години? Важко повірити. Особливо, якщо згадати, скільки її учасникам часом доводиться чекати на підмогу. Припустимо: якийсь фіксований успіх в силової операції може бути досягнений за лічені дні. Чи стане він закінченням війни? Напевно, ні», – написав Сергій Рахманін.

«Безумовно, ми не програємо цю війну. Тому що мова йде про війну за право цієї країни на життя… Для держави війна завжди стає найжорстокішою і найбільш важливою перевіркою на спроможність. Війна прирікає нас на створення боєздатної армії, без якої ми приречені на нові війни», – упевнений він.

Водночас перший заступник головного редактора видання додає: «Війна повинна виявити небайдужих, ініціативних і мужніх. Війна повільно й неминуче виліковує від помилкового розчарування і фантомних болів тих, хто вже почав думати, що Майдан стався даремно. Люди, якими ми пишалися і яких ми на якийсь час загубили з виду, нікуди не зникли. Коли виникла необхідність, вони посіли своє місце в строю. Вони добровільно пішли на місце тих, хто зрадив і сховався».

Крім того, Сергій Рахманін пише, що війна потрібна і для того, щоб країна не боялася нової війни.

«Ми не програємо цю війну. Але ніхто не знає, як саме виглядатиме перемога і як довго триватиме реальна війна після формального закінчення бойових дій», – додав він.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
феникс
феникс
9 лет назад

Единственное, чего нам следует бояться, — самого страха, безрассудного, безликого, неоправданного ужаса, который парализует необходимые усилия по превращению отступления в наступление. /Рузвельт/

1
0
Would love your thoughts, please comment.x