Вт. Апр 23rd, 2024

"Путіну вистачить трьох днів, щоб повністю захопити Польщу" - генерал«Такими темпами через три дні Путін захопить Польщу!» – такий заголовок має стаття польського видання SuperExpress. У ній польський генерал, колишній командувач сухопутних військ Вальдемар Скжіпчак закликає зупинити російського президента. У діях Володимира Путіна він вбачає небезпеку не тільки для України, а й для всієї Європи, пише Крим SOS.

Генерал, розказуючи стратегію нападу на Україну, розповідає, що росіянам вистачить три дні, щоб повністю захопити Польщу і стерти її зі світової карти. Принаймні, якщо Путін поставить перед собою таке завдання, у Польщі не буде жодних шансів.

«У перший день росіяни можуть атакувати країну з повітря, бомбардувати основні міста, а також військово-повітряні бази в Ласку і Кшесінах, на другий день слід чекати нападу армії по суходолу і на морі. На третій день росіяни можуть оголосити перемогу у Варшаві і заявити про те,що Польщі нема», — зазначає Вальдемар Скжіпчак.

За його словами, російська армія вдесятеро потужніша, ніж польська. Повітряний напад країна може очікувати з трьох боків — Калінінграду, Білорусі та України. Згідно військового сценарію, росіяни першим ділом можуть знищити найважливіші польські центри влади, військові командні пункти, промислові центри. Після цього країну наповнять десятки тисяч російських солдатів, танків і бронемашин.

Звісно, це найгірший сценарій, який може в цій ситуації бути для Польщі, але так само ще місяць тому він виглядав нереальним для України, зазначає видання.

«Війна між Росією і Україною, як свідчить кримська ситуація, стає все більш драматичною. У четвер пізно ввечері в Донецьку проросійські демонстранти спровокували зіткнення з активістами, які виступають за єдність країни, загинули щонайменше три людини , і чотирнадцять отримали серйозні поранення і доставлені до лікарні», — зазначає газета.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sergey Pupkin
Sergey Pupkin
10 лет назад

этот план наверняка разработан генштабом польши, надоело им в ес видимо

1
0
Would love your thoughts, please comment.x