Чт. Апр 18th, 2024

Війна в Криму – все в димуЗараз, про що не пиши, а майже завжди виходить, що про Крим. Ну, ситуація така. Країна вже четвертий місяць живе в стані стресу. Здавалося – повалили Януковича і нарешті зітхнемо на повні груди, почнемо будувати нормальну країну, в нормальних умовах і поступово змінювати і можновладців на більш притямних і систему цінностей в державі, пише blitz.if.ua.

Але сталося не так, як гадалося. Українська свобода стала кісткою поперек горла російському диктатору Путіну, цьому Гітлеру 21-го сторіччя. І він розпочав війну проти нашої держави, окупувавши Крим.

Хто більш-менш слідкує за моїми публікаціями, той повинен бути в курсі, що я завжди вважав Донецьку, Луганську області та Крим тією гирею, котра висить на нозі України й заважає їй рухатися до цивілізованого світу.

Втім, коли я говорив про «розлучення»  з цими областями, я мав на увазі розлучення цивілізоване, при якому ці області й надалі б залишалися Україною (Південно-Східною республікою), яка б самостійно вибудовувала свої зовнішні і внутрішні вектори. А там би ми подивилися в кого краще життя.

Але коли від України відгризає шматок московський окупант, то це зовсім інша розмова.

Фразу, винесену в заголовок, любила повторювати тітка Ніла (сестра моєї мами), яка свого часу переїхала з Дніпропетровщини в Новоросійськ. Так, так – у мене в Росії є родичі. І не лише в Новоросійську, але й в Ставрополі, й в Москві. І, підозрюю, що всю ситуацію в Криму вони бачать саме через димову завісу, котру напускає путінська пропаганда.

І ця пропаганда зіграла не останню роль в тому, що доводиться визнати, що Крим ми вже втратили і, дай Бог, щоб це була єдина втрата на даному етапі. Тим більше, що Крим і Росія втратили ще більше.

Росії, доки там при владі божевільний Путін, не відмитися від цієї ганьби, котру вони, в своєму шовіністичному засліпленні, вважають славою. Та й по тому ще довго їм доведеться переконувати світ, що вони достойні сісти за один стіл з пристойними людьми.

Криму варто забути про те, що колись він був туристичною перлиною Чорноморського узбережжя. По-перше – ніхто туди не поїде. Хоча б тому, що інфраструктура вже зруйнована, а засмагати під дулами автоматів та попивати пивко в тіні бронетранспортерів не надто затишно.

Власне, Росії це й потрібно. Набудовані до олімпіади в Сочі готелі не повинні пустувати. А Крим переб’ється. І ніякої чорноморської Швейцарії з російським обличчям (як мріють деякі ревниві прибічники русскага Крима) не буде. Хоча б тому, що це неможливо в принципі.

Що робити Україні? Особливо після того, як Турчинов заявив, що в Криму Україна воювати з Московією не буде. А потрібно вивозити з Криму всіх тих, хто хоче покинути півострів, відводити на «материк» українські війська, будувати на перешийку потужні укріплення й відключати півострову воду, газ та електропостачання. І перестати триндіти про те, що то українська земля, тому ми не повинні цього робити.

Повинні, панове, демократи. Тому що це війна.

І перестаньте платити москалям за газ. Вони все одно його відключать – завтра чи через тиждень. Краще направте ці кошти на облаштування біженців з Криму.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
9 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Крымчанин
Крымчанин
10 лет назад

В Крыму будет самый многочисленный сезон за многие годы)))). Поедет куча россиян, и автоматов уже не будет. Кто не в курсе — крымчане не пьют воду из днепра. Пользуемся только подземными и горными источниками, а также водохранилищами. Днепр используется только на поливы — уже есть альтернативные источники, к тому же запасов воды на поливы хватит на полтора года. Газ Крым производит больше , чем потребляет. Чтобы отключить свет Крыму, надо вырубить запорожские станции, и тогда отключится не только крым. А во вторых уже есть альтернативные источники питания.

Днепр
Днепр
10 лет назад

Много слов и все о Путине,а может о наших правителях пора вспомнить.Кто начал революцию за власть против своего народа Путин что-ли сами начали и все ищем виноватых.Одних свергали бандитов других, через трупы людей, привели к власти,что изменилось?

Lena Krepysheva
Lena Krepysheva
10 лет назад

Провода перерезать это не проблема а потоки направить на Болгарию это раз. Воду Вы пьёте с горных источников только ЮБК остальная в том числе поливная Днепр это два.
В третьих газа у вас дорогой Крымчанин добывается только 20 % от нужд Крыма (не забывай о производстве) так что добытый газ ему нужнее.
А в четвёртых интересно это какие альтернативы воды у вас появились или вы надеетесь, через Керченский пролив её протянуть и альтернативы питания это как камыш жрать будете ? ))))))))))

psixuy
psixuy
10 лет назад

Казнить нельзя помиловать…

Крымчанин 2
Крымчанин 2
10 лет назад

прям как обиженный ребенок)))) А я , а мне….тфу, пацан в соплях… Вы вначале в ситуации разберитесь))) дилетант чес слово. Я не хочу, что бы произошел переход в Россию Крыма. Я понимаю будут сложности… Но в отличии от украинского правительства, которое вместо того , что бы заняться налаживанием отношений с Юго-Востоком начало себя радовать и принимать законопроекты о разрешении фашизма и отмене звания города — героя Киеву, россияне приехали с конкретными предложениями. Почитайте о форуме Первая Крымская Весна в Симферополе….

Совет на будущее
Совет на будущее
10 лет назад

«Краина» в состоянии стресса живёт 10 долгих лет, аж с майдана 2004 года. Стрессует и трусит её от «демократической» наглости.Вы за Крым не переживайте,там ВСЁ БУДЕТ ХОРОШО! За себя,трусителей, подумайте.

Samira
Samira
10 лет назад

Украинские туристы притезжают со своим салом!

виктор дабижа
виктор дабижа
10 лет назад

интересно,что за сука писала этот пасквиль,у нас в Крыму в отличии от все остальной территории Украины самая стабильная и спокойная обстановка,не верьте эти журнашлюшка,референдум состоялся и хер вам злопыхатели

Олег
Олег
10 лет назад

У автора явно с головой проблемы

9
0
Would love your thoughts, please comment.x