Пт. Мар 29th, 2024

Путін хоче ввести санкції проти СШАВчора адміністрація Обами наклала санкції на 7 російських і 4 українських офіційних осіб, яким відтепер заборонено в’їжджати в США і володіти там активами.
Про це написав журналіст Джош Рогін для видання The Daily Beast.

У Росії «даний перелік поки розробляється, але в нього увійдуть вищі чиновники адміністрації Обами і американські сенатори: це спроба дати приблизно «дзеркальну» відповідь на американські санкції щодо російських чиновників і депутатів», — пише автор , посилаючись на джерела в дипломатичних колах.

За його даними, на чолі списку — сенатор Дік Дурбін, партійний організатор більшості в Сенаті, співавтор резолюції з критикою російського вторгнення до Криму. «Моя мати, уродженка Литви, пишалася б тим, що її син потрапив у список американських ворогів Володимира Путіна», — вже заявив Дурбін.

Зі свого боку, сенатор Джон Маккейн оголосив: «Для мене стане великою честю потрапляння в цей список». Він додав, що на його фінанси це не вплине.
В адміністрації США заявили, що вчорашні санкції — лише перші кроки, покликані посилити тиск на Путіна, але дають йому шанс на деескалацію. «США можуть поширити санкції на провідних російських бізнесменів і інститути, які мають намір допомагати чиновникам, які беруть участь у вторгненні до Криму», — пояснює видання, пише businessua.com.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x