Пт. Мар 29th, 2024

Росія не введе регулярну армію на територію Україні, продовжуючи підтримувати терористів військовою технікою.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

«Такий сценарій міг бути реалізований в березні. Тоді, коли українська армія практично не існувала. Коли була можливість дестабілізувати ситуацію в південних та східних регіонах України. Тоді російська армія, яка перебувала біля кордону, була найбільш підготовлена для входження на територію України», — сказав експерт.

Наразі, за словами Семиволоса, можна спостерігати лише приховану підтримку терористів на Донбасі військовою технікою, яку перевозять через кордон.

«Ми бачимо, що техніка, яку підвезли під наш кордон, використовується для передачі терористам і вже є докази того, що терористи активно використовують танки, гармати і системи залпового вогню», — зауважив Семиволос.

Коментуючи вчорашній виступ Путіна на нараді послів у Москві, експерт зазначив, що офіційний Кремль хоче втягнути Україну у тривалий процес «перемир’я» з терористами.

«Очевидно, що розрахунок Путіна був спрямований на втягнення України у тривалу дискусію щодо перемир’я і змусити Україну легалізувати терористів опосередковано через Медведчука, Шуфрича», — зауважив він.

Семиволос порівнює теперішню ситуацію на Донбасі з подіями в Придністров’ї, коли терористи та сепаратисти пізніше стали членами парламенту Молдови.

На думку експерта, Кремль хоче «вивести з-під удару Росію» та перестати бути стороною конфлікту.

«Україна доволі чітко продемонструвала прагнення до миру та перехопила стратегічну ініціативу, запропонувавши першими мирний план», — додав експерт.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x