Сб. Май 11th, 2024

Керівник Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що в структурі української спецслужби з грудня 2013 року і до кінця лютого 2014-го працювали три групи високопоставлених співробітників ФСБ Росії.

«Протягом цих місяців всю сучасну зброю, особисті справи, архіви — все, на чому базується професійна спецслужба, було вивезено в Сімферополь. Останніми роками підрозділи, які покликані захищати українську державу, були наповнені російською агентурою і планували розгін Майдану, розстріл людей. Більш того, керівництво департаменту захисту державності, інші високопоставлені генерали СБУ в лютому 2014 день і ніч злочинно планували це в одному з приміщень СБУ в центрі міста «, — сказав Наливайченко в інтерв’ю виданню «День«.

За словами глави спецслужби, все це свідчить про те, що керівництво Росії разом з екс-президентом Віктором Януковичем «планомірно і давно готувалася до анексії Криму і подіям, які відбуваються сьогодні на Донбасі».

«Уже в березні цього року ми виявили на території Луганської та Донецької областей сепаратистські організації, які насправді є диверсійними групами, мали свою ідеологію, фінансування і навіть склади зі зброєю. Вербували найманців і переправляли на нашу територію зброю, в тому числі ПЗРК, осередки КПУ, колишній міністр внутрішніх справ і колишній керівник СБУ.. А колишній командувач внутрішніх військ взагалі займався мобілізацією найманців на території Ростовської області в Росії», — додав Наливайченко.

Наливайченко також повідомив, що СБУ в рамках своєї діяльності заарештувала більше 90 диверсантів, серед яких 13 громадян Росії.

«Вже заарештовано більше 90 терористів і диверсантів, серед яких 13 громадян Росії (крім бойовиків-найманців, це професійні офіцери-розвідники, агентура). Одне з останніх затримань в Києві — це спільник ватажка диверсійних груп у Горлівці та Слов’янську», — сказав Наливайченко.

За словами глави силового відомства, Служба безпеки України припинила контакти з Федеральною службою безпеки Росії і розірвала всі угоди.

«Зараз припинені всі контакти з агресором, більше того, двосторонні домовленості та угоди розірвані», — повідомив Наливайченко.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
PoorOldSammy
PoorOldSammy
9 лет назад

ну вот как после таких заяв к наливайченке можно относиться всерьез? Это ж клоун (хоть и штатный агент ЦРУ, от чего, он, кстати, даже публично не отказывается).
Вчера в одной из статей тут на сайте бывш. министр ин. дел Огрызко на вопрос журналюги «А почему нам и всему миру СБУ не показывает по ТВ задержанных росс. диверсантов и офицеров ГРУ?» ответил: «Я сам этого не понимаю. Видимо, пока показывать некого»

1
0
Would love your thoughts, please comment.x