Пт. Апр 26th, 2024

Президіум кримського парламенту "благословив" кандидатури від Меджлісу на входження до складу РадмінуПрезидія кримського парламенту на засіданні в середу 2 квітня ухвалила рішення підтримати призначення виконувачем обов’язків заступника голови Ради міністрів Криму кримськотатарського бізнесмена Ленура Іслямова і рекомендував голові кримського уряду Сергію Аксьонову внести відповідне подання до парламенту, передає «Інтерфакс-Україна«.

Крім того, президія підтримала призначення Заура Смирнова на посаду голови Республіканського комітету Республіки Крим у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян, також рекомендував Аксьонову внести відповідне подання до кримського парламенту.

Як повідомлялося раніше, Меджліс кримськотатарського народу своїм рішенням рекомендував Іслямова і Смірнова для роботи у виконавчих органах влади Криму.

Як зазначив, виступаючи на засіданні президії, голова кримського парламенту Володимир Константинов, Іслямов поки що рекомендований як в.о. віце-прем’єра, щоб він міг показати, «що впорається з роботою на своїй посаді».

«Ми маємо бути впевнені, що на такій важливій посаді він впорається з цим колом обов’язків. Тому якийсь період часу попрацює виконувачем обов’язків. Якщо питань не виникне ні в нього, ні у Ради міністрів, думаю, він працюватиме на постійній основі», — сказав Константинов.

Також він відзначив важливість посади голови Рескомітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян, на яку запропоновано призначити Смірнова, оскільки цей комітет має розподіляти кошти, що в поточному році парламент Криму має намір виділити на вирішення проблем депортованих.

За словами кримського спікера, ця сума становить близько 200 млн грн.

«Ми почали працювати з кримськими татарами, ми закликаємо всіх брати участь у державному будівництві нового Криму, у кого є бажання і компетенції», — сказав голова парламенту Криму.

Крім того, своїм рішенням президія підтримала кандидатуру кримського депутата Едіпа Гафарова на посаду голови постійної комісії Держради Республіки Крим із міжнаціональних відносин і проблем депортованих громадян і рекомендував Константинову внести відповідне подання.

Гафаров був обраний ще до Верховної Ради АР Крим від кримської республіканської організації Партії регіонів.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x