Чт. Апр 25th, 2024

Президент України Петро Порошенко повинен визначитися: розпускати нинішній парламент або дати йому можливість змінити Конституцію. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політологВіктор Небоженко.

«Порошенко, як президент, ще дуже молодий, тому робить помилки незрілого політика. Він намагається реалізовувати бізнес-підхід і «убити двох зайців»: приходить до народних депутатів, погрожує їм розпуском, але одночасно просить змінити Конституцію на свою користь. Так не буває. Депутати теж не дурні люди, тому намагатимуться «продовжити собі життя». Вони прекрасно розуміють: як тільки приймуть зміни до Конституції на користь посилення президентської влади, завтра від цього не отримають додаткових переваг. Навпаки — вони вже будуть не потрібні президентові», — зазначив він.

За словами експерта, для країни було б краще посилення президентської влади, після чого — проведення дострокових парламентських виборів. «Такі вибори повинні продовжуватися до тих пір, поки не сформується проукраїнський парламент. Їх потрібно буде проводити знов і знов, поки ми не отримаємо українську більшість, яка усередині може один одного навіть ненавидіти, але політично дивитися в один бік. У Польщі і Італії так регулярно було. Якщо відбулися вибори, але вони не відображають основну тенденцію країни, значить, потрібні ще одні. Просто ми настільки молоді, що нам це здається дивним», — пояснив Небоженко.

Політолог наголосив, що «регіонали» знову хочуть бути в парламенті, тому по-новому «формують свої загони». «Залишається і сама Партія регіонів, є Партія розвитку України, «Сильна Україна», готують ще два нові проекти. Спочатку вони завели країну в страшну кризу, а тепер говорять: Давайте розвиватися. Це те ж саме, що довести людину до реанімації, а потім запропонувати їй займатися фітнесом. Але вони все одно створюють нові політичні оболонки і спокійно обдурять виборців. Маючи владу, гроші і ЗМІ легко пройдуть до парламенту. Їхньому цинізму немає межі. Що тоді нам дають ці дострокові вибори? Нічого. Знову будуть ті ж особи, правда з іншими партійними значками. Тому треба проводити ще одні перевибори. Вони кращі, ніж новий Майдан. Це не так боляче. Так з кожними новими виборами буде відсів непотрібного», — додав експерт.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x