Вт. Апр 23rd, 2024

Портніков: Ми будемо бачити стрімку руйнацію російської економікиЦя руйнація стане наслідком того, що Путін втратив відчуття реальності

Журналіст Віталій Портніков в ефірі Еспресо.TV прокоментував зустріч у Лондоні міністрів закордонних справ Росії та США:

«Підсумки прес-конференції за результатами зустрічі Лаврова і Керрі ніяких конкретних результатів перемовин не демонструють. І Москва, і Вашингтон продовжують бути на власних позиціях щодо кримської кризи.

Я б не казав, що нині це фіаско, адже Лавров не багато що вирішує у власній державі. Російська система неймовірно нагадує українську систему правління Януковича — систему, проти якої піднявся український народ. Всі питання вирішує одна людина — Путін.

Зустріч Лаврова була потрібна для того, щоб представник американського керівництва виклав колезі те, якими насправді можуть бути наслідки кримської анексії і наслідки спроби РФ продовжити наступ на Україну вже на сході нашої території.

Тільки Путін може вирішити, чи не побоюється він таких наслідків, відмовитися від перетворення РФ на країну-агресора, з якою вже ніколи не буде нормальних міжнародних відносин.

Чи зрозуміє Путін наслідки, чи буде він ухвалювати рішення, — думаю, що ні. Принаймні не зараз. Він втратив відчуття реальності.

Тому найближчі дні і тижні будуть непростими для україно-російських відносин, для стабільності нашої країни. Я не думаю, що Путін піде на схід, він обмежиться анексією Криму. В той же час ми будемо бачити стрімку руйнацію російської економіки.

Врешті-решт Путін замислиться щодо цих процесів, і російська еліта також.

А для нас найважливіше — зберегти територіальну цілісність, щоб російські зусилля не дестабілізували ситуацію на сході та півдні, готуватися до відновлення конституційного ладу на територіях, що захоплені агресорами».

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x