Пт. Мар 29th, 2024

Після смерті Олександра Музичко в Рівненському осередку «Правого сектору» розпочалися незрозумілі рухи.

9 лютого на обласній конференції Рівненської обласної організації УНА головою було обрано Ярослава Гранітного. Окрім того, він став заступником з політичних питань «Правого сектору». Всі неспокійні дні, з лютого і до самої смерті Сашка Білого, Гранітний був з ним пліч-о-пліч. Після трагічної загибелі першого, керівництво «Правим сектором» в особі Романа Коваля мало конфлікт із Ярославом Гранітним. Як результат, того звільнили з посади та виключили з лав організації «Правий сектор». Роман Коваль аргументує це порушенням Гранітним дисципліни. А саме — відмову скласти зброю і не носити її відкрито. Окрім того незадовго до цього Ярослав Гранітний знищив інформаційну базу даних організації.

«В нас є дисципліна, якій кожен активіст організації має підпорядковуватися. Ми сказали, що ховаємо зброю і відкрито не носимо. Славко це порушив. Крім того, тиждень тому він знищив базу даних нашої обласної структури», — пояснює причини звільнення керівник «Правого сектору» у Рівненській області Роман Коваль. Спочатку Ярослав Гранітний доволі гостро відреагував на ситуацію та на дії Романа Коваля, хоча той стверджував, що вони розійшлися мирно і ніякого зла не тримають.

Натомість Ярослав Гранітний дав прес-конференцію на якій зауважив, що разом із ним із «Правого сектору» піде ще частина колективу, зокрема, активісти УНСО. Зараз він чекає на завершення реєстрації документів нової організації, яку буде очолювати – «Бойовий молот».

На цій прес-конференції з вуст Ярослава Гранітного прозвучали неоднозначні звинувачення в бік теперішнього керівництва «Правим сектором».

Зокрема мова йде про 100 тисяч дол., залучених до каси організації ще за життя Сашка Білого. Як зазначив Ярослав Гранітний, ці гроші за два дні до своєї смерті Олександр Музичко дістав з тайників і передав очільнику силового блоку місцевого «Правого сектору» Андрієві Мітюхіну. Мітюхін разом із заступником з політичних питань Олександром Пантюховим тепер одноосібно розпоряджаються партійними коштами. Через те, що Ярослав Гранітний вимагав прозвітувати про витрачання цих грошей, його начебто й виключили з організації.

А знищення інформаційної бази він пояснює недовірою до нинішнього керівництва організацією. «Я не підкоряюсь наказам Романа Коваля, Олександра Пантюхова та Андрія Мітюхіна, бо не вважаю їх достойними керівниками і моральними авторитетами. Після того, як вони, маючи кошти, залишили організацію без засобів до існування, я не можу їм довіряти. Саме тому я знищив базу даних. Бо відповідаю за тих людей», — сказав Ярослав Гранітний.

Гранітний не говорить відкрито, що ситуація, що склалася є банальною боротьбою за місце лідера після смерті Олександра Музичко, але зауважив, що нинішні лідери місцевої організації – люди неморальні й не гідні займати такі посади.

Ярослав Гранітний планує відстоювати свою правоту перед вищим керівництвом «Правого сектору».

от UKRNEWS24