Чт. Мар 28th, 2024

Сепаратистами на Донбасі керує російське ГРУНинішні екстремістські акції у південно-східних регіонах України ініціюються і управляються мережею координаторів Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил РФ

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень та групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук на своїй сторінці у «Фейсбуці», передає Еспресо.TV.

«Ідентифіковано співробітники російського ГРУ, які здійснювали сценарій захоплення органів влади та блокування українських військових частин у Криму у березні 2014 року. Раніше групи цих співробітників ГРУ були вивезені з Криму в Ростов-на-Дону», — зазначив він.

За даними Тимчука, метою нинішніх акцій є захоплення якомога більшої кількості будівель місцевих органів влади і силових структур до 17 квітня, тобто до зустрічі в Женеві представників України, ЄС, США та Росії з врегулювання кризи в Україні.

«За планом російського боку, це дасть можливість Росії заявляти про відсутність контролю за ситуацією в Україні з боку української влади а також про її нелегітимність в очах значної частини населення», — повідомив він.

Нагадаємо, таку ж думку висловив адмірал Ігор Кабаненко, зазначивши, що за всіма видимими ознаками за сепаратистським бунтом на Сході стоять російські розвідувально-диверсантні групи.

от UKRNEWS24