Пт. Мар 29th, 2024

Про це у соцмережі заявив начальник інформаційного відділу Антитерористичної операції на сході України Владислав Селезньов.

Щодо підтвердження факту підтримки дій бойовиків на території України з боку РФ.

“Минулої ночі бойовики мінометним розрахунком у складі 13 мінометів, в тому числі дванадцяти 120-мм і одного 82-мм мінометів відкрили вогонь по позиціями сил АТО в районі н.п. Червоний Жовтень.

Після масованого вогню бойовики спішно покинули свої позиції. Для зачистки території висунулася пошуково-рейдова група українських військовослужбовців.

Зазначена група на місці позицій бойовиків виявила кинуті міномети російського виробництва. Там же знайдена велика кількість залишків сухих пайків російського виробництва, чохол на шолом старого зразка ЗС РФ з маркуванням приналежності до військової частини 17 омсбр.

Згодом було встановлено, що міномети були завезені в Україну з території Російської Федерації.

Після перетину державного кордону з Україною, артилерійські підрозділи з території РФ, пересувалися автомобільним транспортом, піднялися 1200-1500 м по лісопосадці та пшеничному полю на північ від кордону, розгорнули дві мінометні батареї, та в період з 01.45 по 02.05 11.07.2014 року здійснили обстріл розташування підрозділів ЗС України.

В результаті обстрілу один український військовослужбовець загинув і п’ятьох було поранено.

Командування антитерористичної операції має достатні докази, відео, фото матеріали слідів перетину державного кордону Держави та застосування зброї проти військовослужбовців Збройних Сил України”, – підкреслив Селезньов.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x