Чт. Апр 25th, 2024

Нові заяви світової спільноти щодо ситуації в УкраїніЄвропа і Сполучені штати разом змусять заплатити Росію за Крим. Так висловився Барак Обама перед початком саміту з ядерної безпеки в Гаазі. У НАТО вважають — Кремль розпочав небезпечну гру, й услід за півостровом може зазіхнути на Придністров’я, пише НТН.

Захід змусить заплатити Росію за Крим. Адже Європа — наріжний камінь світової співпраці, впевнений Барак Обама. Американський президент виступив із гучною заявою незадовго по прибутті до Нідерландів, де триває саміт з ядерної безпеки. Лідери 53-х держав та представники міжнародних організацій обрали українське питання за головне. В Ґаазі міжнародна спільнота, яка одноголосно виступає проти анексії з боку Москви, обговорюватиме подальші санкції проти загарбниці. Заплановано, як відомо, і зустріч керманичів великої сімки. Ініціювали її Сполучені штати. Вперше за півтора десятиріччя члени клубу найвпливовіших зберуться без Росії.
***
Услід за анексією Криму Кремль може зазіхнути на Молдову. Кримський півострів стане військовою базою для подальшого просування на Захід. З такою заявою виступив головнокомандувач НАТО в Європі — Філіп Брідлав. З його слів, Москва перетворилася з партнера альянсу на суперника. Її дії викликають тривогу і можуть вплинути на всіх членів блоку.  

Філіп Брідлав, головнокомандувач НАТО в Європі:

— Росія стримує рух у західному напрямку. Йдеться про заморожений конфлікт — як метод протидії зближенню будь-якої з держав з ЄС і НАТО. Втручання  може призвести до конфлікту з Федерацією.

Альянс переводить частину озброєння ближче до Росії. Щоб протидіяти подальшій мобілізації сил, йдеться, зокрема, про перебазування винищувачів федерації на територію Білорусі.
***
«Кожен пряник для Києва — то батіг для Москви». Так висловився у своєму твіттері керівник МЗС Швеції Карл Більдт. Дипломат певен — економічні санкції не обов’язково змусять Кремль змінити політику й піти на поступки. Їх треба посилювати. Утім, головне тепер — не дати можливості Росії досягти своєї мети. Що швидше Україна оговтуватиметься від років неефективного керування й досягатиме успіху, то легше їй буде протидіяти агресорові. Вирішальним чинником є ступінь поступу Києва за 5, 10 років і взаємодія із Заходом.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Иван
Иван
10 лет назад

Смішна назва у статті. Які ж це нові заяви? Світова спільнота цю лабуду талдичить вже майже місяць. І, судячи з усього, далі слів діло не піде. Треба скидатися на ядерну бімбу, товариші. Інакше діла не буде.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x