Сб. Апр 27th, 2024

Нерішучість європейських політиків у реагуванні на поведінку Росії проти України сприймається у Кремлі як прояв слабкості та спонукає Путіна до подальших агресивних дій.

Таку думку у коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі висловив депутат Європарламенту від Польщі Павел Коваль.

«Європейські політики багато говорять, але мало роблять. І це сприймається Кремлем як сигнал слабкості. А Путін просувається далі. Він бачить неадекватну реакцію і робить черговий крок», — переконаний Коваль.

Він наголосив, що Євросоюз має вжити рішучих, дієвих кроків, реагуючи на поведінку Росії, щоб у російського керівництва не було сумнівів, що Захід не просто говорить, а вживає конкретних заходів.

На думку Коваля, одним із дієвих кроків Заходу, щоб вплинути на поведінку Росії, є припинення співпраці у сфері торгівлі зброєю, озброєнням, відповідними технологіями.

«Зараз країни-члени Євросоюзу здійснюють з Росією багато спільних проектів у цій сфері. Це обов’язково необхідно закрити», — наголосив польський політик.

Він висловив переконання у необхідності показати Росії, що подальша ескалація конфлікту також призведе до скорочення співробітництва у сфері енергетики.

Крім того, європарламентарій акцентував увагу на можливостях США, які повинні блокувати постачання до РФ технологій та інвестицій для розвитку виробництва сланцевих енергоносіїв.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x