Сб. Апр 27th, 2024

Найближчим часом Путін може вдарити одразу на два фронти - експерти В НАТО почали усвідомлювати, наскільки загрозливими є плани Росії. Як ідеться у сюжеті ТСН, у Чорне море Сполучені Штати планують направити ще один військовий корабель. НАТО розширює патрулювання повітряного простору над Прибалтикою і збільшує кількість кораблів альянсу у Балтійському морі.

Посилюється співробітництво з Молдовою, Азербайджаном та Вірменією. Україні НАТО планує допомогти експертами, а ще – може розмістити на території країни свої мобільні підрозділи. В НАТО, схоже, почали усвідомлювати загрозу Росії, кажуть експерти. План-максимум Кремля – не просто приєднати Крим, і навіть не взяти під контроль Східну Україну.

Президент Центру європейських і трансатлантичних студій Олексій Коломієць говорить про одразу два фронти, які найближчим часом може відкрити Москва. На півдні – і на півночі. «План Путіна був і залишається наступний. Після Криму вихід на Болгарію,  далі Сербію, і далі на Боснію і Герцеговину. Північний напрямок дій – окупація Латвії, повна дестабілізація Фінляндії, вихід на Гренландію і Шпіцберген», — окреслив карту інтересів Путіна український експерт.

За словами директора військових програм центру Разумкова – на кону існування самої Росії, адже вона без експансії може просто розвалитися і розраховує вона на п’ять років.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x