Пт. Апр 19th, 2024

На Рівненщині від сьогодні два Правих сектори

5 липня у Рівному відбулася установча конференція «Правого сектору» на якій обирали керівника і представників штабу. За участю близько ста членів організації та значної кількості прихильників головою «Правого сектору» на Рівненщині обрали Романа Коваля, першим заступником голови — Олександра Могутова, керівником силового блоку організації — Ярослава Гранітного.

На перший погляд нічого особливого. Роман Коваль знову став очільником організації, як і раніше. Інтрига полягає в тому, що одночасно із установчою конференцією «Правого сектору» в Рівному, відбувалася установча конференція… «Правого сектору» в Рівному.

За неписаними правилами та завдяки Саші Білому Рівненщину вважають регіоном, де зародився і розквіт «Правий сектор» — найбільший страх Путіна і найбільший засіб антиукраїнської пропаганди у Росії.

У свій час ця організація претендувала на серйозну силову структуру в країні та політичний рух, що набирав оберти. Але це, очевидно, комусь заважало. Тому відразу після становлення нової влади, у «Правому секторі» почали діятися незрозумілі речі: провокації, поширення дезінформації, псуванні репутації членів організації, зрештою – убивством Саші Білого, яке досі до кінця не розслідуване і результати розслідування не оприлюднені.

Правонаступниками ідеології Саші Білого стали його соратники — Роман Коваль і Ярослав Гранітний. Паралельно у лідери стали вибиватися Андрій Мітюхін, який у свій час посунув Сашу Білого із керівництва силовим блоком і Олександр Пантюхов. Якщо перша пара залишалася на Рівненщині і переймалася проблемами регіону, то друга — подалася до Києва. Сьогодні і одні і другі претендують на керівництво організацією.

Відтак, на Рівненщині виникло два крила «Правого сектору» — одне під керівництвом Романа Коваля інше — Андрія Мітюхіна. Наскільки корисним це буде для самих громадян судити важко. Швидше за все знервованість з приводу лідерства може зашкодити продуктивній праці.

Спостерігаючи за настроями в обох організація, слід зауважити, що Роман Коваль зібрав навколо себе розум і силу – досвідчених, зрілих та молодих і завзятих патріотів України.

«Я дуже вдячний всім, хто приїхав на конференцію. Я дуже добре розумію, що сьогодні відбувається в Україні. Ми маємо зовнішнього ворога – Росію, яка продовжує війну на Сході України. Але разом з тим ми маємо режим внутрішньої окупації. Режим, який нищить Україну з середини. Це ті люди, які знаходяться сьогодні на вищих щаблях влади. Це ті люди, які мали піти відразу, коли перемогла національна революція. Але, на жаль, вона ще не завершена. Адже вони не хочуть, щоб була змінена система влади, тому ведуть боротьбу з нами» — сказав Роман Коваль у своєму виступі.

«Ми сьогодні не влаштовуємо нікого. Проти нас ведеться відкрита боротьба. І те, що ми змушені провести конференцію не в запланованому місці, підтверджує, що є люди, готові зірвати конференцію, не дати можливості провести її. Навіть більше того, серед наших колег, що приїхали з Києва є зацікавлені в тому, щоб наша справа не відбулася. Я запевняю, та структура, що була створена під час революції і ті люди, що стояли поруч зі мною із самого початку не будуть знищені».

Роман Коваль стверджує, що напередодні він отримував погрози і тиск із метою недопущення розколу у «Правому секторі» Рівненщині. Разом з тим, він запевняє, що не хоче ніякого розколу. Роман Коваль розповів, що нещодавно відвідував Романа Шухевича, який є керівником УНА-УНСО по всій Україні. Шухевич запевнив, що ті люди, що є сьогодні представниками УНА-УНСО на Рівненщині насправді не мають ніякого відношення до цієї організації.

Роман Коваль вибачився перед Ярославом Гранітним, якого у свій час було усунуто з лав «Правого сектору» Рівненщини. «Ті люди хотіли спочатку у сунути його, а потім усунути мене. Але сьогодні Ярослав Гранітний з нами», — каже Роман Коваль. — «Ми зробимо усе, щоб наша структура міцніла і продовжувала боротьбу з режимом внутрішньої окупації. Адже на нашій стороні Україна, на нашій стороні правда».

В цілому, не дивлячись на деяке напруження, голосування пройшло злагоджено і спокійно. Майже за всіма пунктами свої голоси віддавали всі члени організації.

На Рівненщині від сьогодні два Правих сектори

На Рівненщині від сьогодні два Правих сектори

На Рівненщині від сьогодні два Правих сектори

На Рівненщині від сьогодні два Правих сектори

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
6 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ляшко-смоктун
Ляшко-смоктун
9 лет назад

Я вважаю, що не тільки по два, а й по три правих сектора повинно бути в кожному місті. І щоб вони один з одним виконували статеві акти.

Олег
Олег
9 лет назад

Гарно себе назвав. Певно є досвід того про що написано в коменті

Ольга
Ольга
9 лет назад

Музичко — найбільший страх Путіна))))) Не варто перебільшувати

Оксана
Оксана
9 лет назад
Reply to  Ольга

недочитала

мрия
мрия
9 лет назад

Николи такого не буде! Кожна з них буде претендувати на головного, що може привести до знищеня обох

Анна
Анна
9 лет назад

а тим часом на сході воюють і гинуть. І там є загін «імені О. Музичко». Невже якби Білий був живий, то фарбував би забори в патріотичні кольори разом з Гранітним?

6
0
Would love your thoughts, please comment.x