Чт. Мар 28th, 2024

15 квітня Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо кандидата в президенти, нардепа-«регіонала» 43-річного Олега Царьова. За заклики до роз’єднання країни та створення Південно-Східної федерації його звинувачують у сепаратизмі, передает Gazeta.ua.

Олега Царьова до Генпрокуратури привезли після відвідин політичного ток-шоу на одному з центральних каналів у ніч проти 15 квітня. Тоді під будівлею телестудії на столичній вул. Різницькій зібралися кількадесят активістів. Пропустили його коридором ганьби, кидались яйцями і копійками. Посадили до машини «швидкої». Довго не давали проїхати. Авто Царьова обшукали. Знайшли магазини з набоями й американський автомат М4.

— До ГПУ його відвезли білим мікроавтобусом «Правого сектора». Там він навіть подякував хлопцям, що визволили його, — розповідає активіст Олександр Велімовський.

У Генпрокуратурі Олег Царьов сказав, що не відкликатиме своєї кандидатури з виборів. Дорікнув, що замість почути повсталих на Сході України людей, як колись почули на Заході, — його побили. Після допиту чартерним літаком вирушив до Донецька. Там заявив, що відмовляється від державної охорони, бо та не може його убезпечити:

— Попрошу защиты у Донецкой республики. Ребята помогут.

— Стосовно Царьова порушили справу, і тут усе залежить від розслідування і Верховної Ради, — коментує столичний юрист Валерій Філатов, 42 роки. — Якщо Генпрокуратура надасть беззаперечні докази провини, парламент може позбавити його статусу нардепа, а Центрвиборчком — статусу кандидата в президенти. Тоді підлягатиме арешту. Царьову загрожуватиме від трьох до п’яти років тюрми. Доки він кандидат і нардеп — його ніхто рухати не може і не буде.

16 квітня на Олега Царьова відкрили ще одну кримінальну справу за сепаратистські заклики. Тепер — у Луганську. Там він напередодні виступив у захопленому приміщенні Служби безпеки.

9 квітня у Миколаєві Царьов побився з лідером місцевого народного ополчення Олександром Янценом. Планував відвідати сепаратистів, що перебували в лікарні швидкої допомоги після невдалої спроби штурму облдержадміністрації. Активісти не пускали його всередину. 10 квітня кандидата в президенти заблокували в одеському готелі. Коли активісти увірвалися до приміщення, дізналися, що Царьов утік до Дніпропетровська зі спецпризначенцями. 12 квітня його освистували і штовхали в Донецькій облдержадміністрації, куди прийшов виступити.

Залишив краватку й утік

Увечері 14 квітня кандидата в президенти Михайла Добкіна на виході з будівлі телеканалу на столичній вул. Різницькій активісти закидали борошном і облили зеленкою. Політик швидко поїхав звідти, залишивши краватку. Обливати зеленкою політиків стало традицією в Харкові, коли Добкін був губернатором регіону. Під час візитів і виступів, тут не раз нападали на тодішніх опозиціонерів Арсенія Яценюка, Юрія Луценка, Сергія Власенка, Арсена Авакова і Євгенію Тимошенко.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x