Пт. Апр 26th, 2024

Міністр закордонних справ Німеччини побачив іншу УкраїнуСьогодні у Донецьк відвідала делегація німецьких дипломатів на чолі з федеральним міністром закордонних справ. Представники уряду Німеччини хотіли побачити реальне суспільно — політичне становище в шахтарській столиці, передає УНН з посиланням на прес-службу Донецької ОДА.

Міністр Франк-Вальтер Штайнмайєр та губернатор Сергій Тарута обговорили стан справ у регіоні та перспективи подальшої співпраці Донеччини з Німеччиною.

«Я радий бачити, що зараз Україна стала іншою. Коли я чотири тижні тому приїхав до України, то в Києві горіли барикади, в небо піднімався чорний дим, а на вулицях лежало понад 50 вбитих. Зараз же я побачив зовсім іншу картину і в Києві, і тут в Донецьку, — сказав Франк- Вальтер Штайнмайєр.

У свою чергу Сергій Тарута підкреслив, що зараз першочерговим завданням регіональної влади є проведення реформ в області, які допоможуть подолати корупцію, поліпшити умови ведення бізнесу, збільшити приплив інвестицій, що в майбутньому позитивно позначиться на добробуті жителів області.

Також губернатор підкреслив, що регіональна влада зобов’язується створити максимально сприятливий клімат для роботи німецьких компаній, які вже ведуть або збираються почати свою діяльність на Донеччині.

«Ми знаємо, як реалізувати першочергові завдання, у нас є професійна команда, ми залучаємо експертів, як на місцевому, так і на загальнонаціональному рівнях і розраховуємо, в тому числі, і на підтримку західних країн», — сказав С.Тарута.

Мністр закордонних справ Німеччини зазначив, що Донецька область зможе впоратися з усіма сьогоднішніми труднощами.

«У вас достатньо мужності для подолання великих викликів, що стоять перед регіоном, — сказав Франк- Вальтер Штайнмаєр, звертаючись до Сергія Тарути.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Кирилл Шишкин
Кирилл Шишкин
10 лет назад

Яценюк попросился в большую восьмерку.
Ему пришел ответ:
ОК. Но сидеть будешь под столом!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x