Пт. Апр 19th, 2024

Для запровадження воєнного стану у Донецькій і Луганській областях є всі підстави, адже проти України діють воєнізовані структури, організовані Росією.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу заявив екс-глава СБУ, колишній прем’єр, міністр оборони і секретар РНБО, генерал армії України Євген Марчук.

«Якщо раніше прикмети, які дають підстави для введення воєнного стану, були добре замасковані, то сьогодні вони вже є очевидними не тільки для спеціалістів», — заявив один з архітекторів національної безпеки України.

За словами Марчука, наразі відкриту збройну боротьбу проти державного суверенітету і територіальної цілісності України ведуть воєнізовані структури, організовані, у тому числі, за державного сприяння з боку іноземної країни — Росії.

«У спеціальних таборах вони проходять військову підготовку, оснащуються найновітнішою зброєю і транспортом російського виробництва і при повному сприянні російських прикордонників порушують державний кордон України, незаконно проникаючи на нашу територію», — зазначив екс-глава СБУ.

При цьому присутність російських комбатантів на території України уже підтверджена однозначно і багаторазово, про що Україна регулярно доповідає документально в Раду безпеки ООН. «А першими «вантажами 200″, задокументованими уже російськими фотожурналістами при відправленні їх через український кордон, тема причетності Росії до участі в бойових діях в Україні переконливо завершує весь доказовий ряд», — додав Марчук.

Він вказав також на те, що саме на Збройні Сили покладений захист територіальної цілісності і суверенітету України. «А напад і ліквідація місцевих органів влади і підрозділів державної влади у регіонах іноземними озброєними структурами — це і є військова загроза державному суверенітету України», — наголосив Марчук.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
феникс
феникс
9 лет назад

Марчук — мастер политического закулисья и подковерных договорняков. Чего стоит его «каневская четверка» и медведчуковское СДПУо !!! Классический нафталин !!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x