Пт. Апр 26th, 2024

"Ключова проблема - це терористи, а не якийсь там псевдореферендум" - ПалійНемає ніякого «референдуму» у Донецькій та Луганській областях. Людей зганяють для масовки, щоб була картинка для російських каналів. Таку думку Gazeta.ua висловив політологОлександр Палій.

«Україні треба вести себе так, ніби ніякого «референдуму» не було. До речі, його й насправді не було. На величезний 500-тисячний Маріуполь працює лише чотири дільнички, замість 80-десяти. Населення більшої частини Луганської та Донецької областей не знають, що в них проходить «референдум». Людей зганяють для масовки, щоб була картинка для російських каналів.

В абсолютній більшості міст цих двох областей ніякого «референдуму» не відбувається, тому і реакція має бути відповідною. Тобто, потрібно поводити себе так, ніби нічого такого не було. Тим більше, що законна влада Луганської та Донецької областей, голови обласних рад та обласних адміністрацій говорять, що це не більше, ніж фокусне соцопитування.

Немає ніякого «референдуму», є соцопитування сепаратистів. Але наш головний ворог не ці діячі, а терористи. Це найскладніше у цій ситуації. Вони мучать, піддають тортурам, викрадають та вбивають людей на українській території. Поки ні міліція, ні інші силові структури нічого фундаментального не можуть з цим вдіяти. Ось це і є наша ключова проблема, а не якісь там псевдореферендуми-соцопитування.

Його проводять для того, щоб надати терористам, які нікого крім Володимира Путіна не представляють, легітимності. Вони не були ніде обраними, а самі себе назвали якимось мерами. За них ніхто ніколи не голосував. Це маргінали, алкоголіки та наркомани, які ходять зі зброєю і займаються мародерством.

Мене зараз часто питають, чим відрізняється Майдан від того, що відбувається на Сході. По-перше, прапори. Там іноземні, а тут українські. По-друге, на Майдані були молебні кожну годину, а там на блокпостах убивають священиків. За чотири місяці Революції не було жодного факту мародерства, а в Маріуполі за один день зафіксовані тисячі таких випадків. От і вся різниця».

25 травня в Україні пройдуть вибори президента.

«Їх буде важко провести (у Східних регіонах). Потрібно працювати з місцевим керівництвом Партії Регіонів. Треба говорити їм, що скоро будуть парламентські вибори. Мовляв, якщо хочете взагалі потрапити у парламент, то сприяйте», — зазначив Палій.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x