Сб. Апр 20th, 2024

Державний департамент США привітав народ України з успішно проведеними виборами та підкреслив, що висока явка громадян тільки підтвердила вольовий настрій українців до побудови «єдиної, демократичної та мирної» європейської держави.

Про це йдеться в заяві Державного секретаря США Джона Керрі, оприлюдненої в понеділок, передає Укрінформ.

«Українці об’єдналися, щоб висловити свою політичну волю обрати майбутнє разом у вільний та самостійний спосіб. Висока явка посилає чіткий сигнал: український народ хоче жити в єдиній, демократичній та мирній Україні, закріпившись у європейських інститутах», — наголосив Керрі.

Глава Держдепу привітав оприлюднену в понеділок попередню доповідь ОБСЄ та інших міжнародних спостерігачів. Він підкреслив, що погоджується з висновками про вибори в Україні, які «пройшли згідно з міжнародними зобов’язаннями та повагою фундаментальних свобод на переважній території країни».

Керрі також високо оцінив «мужність і рішучість людей у Донецьку й Луганську, які гарантували проведення голосування на деяких дільницях».

Від імені США він засудив російську окупацію Криму та спробу анексії півострова й наголосив, що Сполучені Штати разом з іншими міжнародними партнерами виступають за мирне вирішення ситуації в Україні.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x