Ср. Апр 24th, 2024

Главрегіонала Єфремова вже не беруть навіть в терористиЛюди регіонала Олександра Єфремова з усіх сил намагаються зберегти контроль над Луганськом та приєднатися до терористів, але поки всі їх зусилля даремні – терористи не прагнуть приймати регіонала та його людей до своєї компанії, бо їм і самим непогано вдається «безпрєдєльнічать»

Вчора Луганська облрада висунула черговий ультиматум Києву, вимагаючи по суті виконати умови терористів, що орудують зараз на Луганщині. У разі невиконання своїх вимог депутати погрожують Києву саморозпуском. Власне, в Луганській облраді вкотре повторили все те, що останні місяці без упину торочить Кремль — негайні зміни до Конституції щодо федералізації і державний статус російської мови. При цьому варто зазначити, що зібрати кворум облраді так і не вдалося, а офіційний очільники облради Валерій Голенко по суті самоусунувся від будь-яких процесів, та просто підписує усі папірці які йому підкладають.

За свідченням джерел Еспресо.TV, вчорашнім засіданням облради, що так офіційно і не відбулося, керували виключно люди безпосередньо пов’язані з Єфремовим – людина з найближчого оточення Єфремова Сергій Захаров, кум Єфремова Заза Зухбая, колишній керівник «Укркомунбанку» Єфремова Едуард Лозовський та колишній одіозний голова Луганської облтелерадіокомпанії Родіон Мірошник, який є похресником лідера луганських регіоналів.

Паралельно з проголошенням ультиматумів люди Єфремова активно намагаються вести переговори з терористами, сподіваючись не втратити власні активи і вплив. Але терористи відверто не горять бажанням ділитися владою з Єфремовим, тим більше, що вони вже почали свій бандитський поділ Луганщини в стилі лихих 90-х. З автолюбителів уже «збивають бабло», за пересуванням областю, з підприємств вибивається плата за «охорону», а «Приватбанк» Коломойського взагалі «приватизовано». Звісно, що в усіх цих розкладах присутність людей Єфремова зайва.

В той же час у сусідньому Донецьку натхненні результатами «референдуму» терористи розпочали наступний етап «державотворення» ДНР. Тепер терористи бажають інституціалізації своєї квазі-держави, заявляючи про створення власної «Верховної ради», збройних сил, тощо, та оголосивши про намір об’єднатися з ЛНР в єдину «Новоросію».

Цей процес супроводжується внутрішньою боротьбою в новоутвореній «незалежній державі» за місце такого собі придністровського Ігоря Смирнова донбаського розливу, що стане «смотрящим» за регіоном. Претендентів на цю посаду вдосталь: головнокомандувач слов’янських терористів, офіцер ГРУ, Ігор (Стрілок) Гіркін, його заступник Сергій (Абвер) Здрилюк, «народний губернатор» Донецька Павло Губарєв, заступник Губарєва екс-МММщик Дмитро Пушилін, «народний мер» Слов’янська В’ячеслав Пономарьов та інші не менш високоінтелектуальні персонажі.

В Луганську внутрішньосепаратистська боротьба доходить періодично до силового протистояння між різними групами терористів з використанням зброї. Так, на «народного губернатора» Луганщини Валерія Болотова було здійснено невдалий замах, після чого той, не довго думаючи, виїхав до Росії. На лідерство в ЛНР також претендує такий собі поет-аматор Олексій Мозговий на прізвисько «Мозгоклюй», та інші путінські бійці.

В цей же час свою гру на Донбасі намагаються вести і Ринат Ахметов з Сергієм Тарутою, перед якими ясно повстала перспектива втратити бізнес і владу.

Сам же Єфремов робить те саме, що і його луганські протеже (відверто підтримує сепаратизм), але уже безпосередньо у Верховній Раді в Києві. Головний луганський регіонал разом з власною фракцією та комуністами використовує парламентську трибуну для кремлівської пропаганди та робить усе можливе, щоб паралізувати роботу законодавчого органу. Тим само Єфремов займався і під час вчорашнього круглого столу щодо ситуації на Сході, аж ніяк не додаючи діалогові конструктивності.

Здається Єфремов, який завис між Києвом та Луганськом, готовий і сам піти з українського парламенту і розпустити Луганську облраду, щоб потрапити до квазі-парламенту самопроголошеної донбаської держави, але поки що місця для Єфремова та його людей в терористичних розкладах Луганщини не вимальовується.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

А пустить-ка вождя Луганды красномордого ефремку в рашку, пусть ему про федерализьм с высоты полета на стерхах расскажут !!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x