Ср. Апр 24th, 2024

Нелегітимний, незаконний, несвоєчасний, непродуманий та нерозсудливий — таким є так званий «референдум», що проходить у неділю на Донбасі.

Цими епітетами у редакційному коментарі нагородила сепаратистський плебісцит на сході України еміратська газета Gulf News .

«Голосування (11 травня — Ред.) у східній Україні нелегітимне. Сьогодні на території східної України проросійські сепаратисти проводять нерозсудливий плебісцит, який суперечить здоровому глузду і є несвоєчасним», — пише видання.

Нерозсудливим «референдум» є тому, що днями президент РФ Володимир Путін закликав сепаратистів відтермінувати голосування, пояснює газета. А несвоєчасним, на думку видання, це так зване «народне волевиявлення» є через нещодавні бої між сепаратистами та українськими силовиками у Маріуполі під час визволення від бойовиків будівель місцевих силових та адміністративних відомств.

На тлі кривавих подій у Маріуполі візит Путіна в Крим на святкування 69-ї річниці Дня Перемоги у Севастополі також був несвоєчасним та таким, що суперечить здоровому глузду, вважає видання. «Несвоєчасним — через сьогоднішній сепаратистський референдум, а нерозсудливим — через завуальоване посилання Путіна до сепаратистів: Крим – російський, він отримав це підтвердження (від Путіна), і відвідинами цієї нової російської території у такий важливий та патріотичний день він (Путін) негласно схвалив проросійські сепаратистські настрої на решті території України», — пише Gulf News.

Видання нагадує, що «попри те, що сепаратисти розпочали свої протести у середині березня» і проголосили «народні республіки», «їм не вдалося заручитися народною підтримкою їхнього промосковського руху». На відміну від Криму, де розташована російська військова база і де населення переважно підтримало «возз’єднання з Росією», у Донецькій області такого немає, йдеться у коментарі. «Хоча організатори сьогоднішньої плебісциту будуть, поза сумнівом, претендувати на переважну підтримку (населення), реальність така, що це голосування є нелегітимним, незаконним і непродуманим», — підсумовує Gulf News, пише ukrinform.ua.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Те, що Емірати дають визначення маразмам, які організовує карлик Пу на сході України добре, але ефективніше було б притиснути лєтатєля зі стерхами нафточкою .

1
0
Would love your thoughts, please comment.x