Пт. Апр 26th, 2024

Після ганебної стрілянини на 9 травня у Рівненській області, підґрунтям якої стала бурштинова війна, заступник замміністра МВС України Володимир Євдокімов приїхав у Рівне, щоб засвідчити правомочність нового начальника обласної міліції Миколу Щирука.

Нагадаємо, що тривалий час рівненські активісти та представники «Правого сектору» вели боротьбу проти підкилимного призначення Миколи Щирука на цю посаду. Вони запевняють, що є свідки, котрі можуть підтвердити, що за крісло начальника обласного УМВС Щирук заплатив два з половиною мільйони гривень. Крім того пан Щирук не пройшов люстраційну комісію та не зміг доказати, що велика кількість нерухомості, що прямо або побічно належить йому, куплена на чесно зароблені гроші. Рішення про призначення Щирука було прийнято давно, але без представлення його підлеглим не могло вступити в силу.

Таке представлення було здійснено 18 квітня у досить таємничій обстановці. Було оприлюднено інформацію про те, що о 15.00 у будівлі УМВС України в Рівненській області Володимир Євдокімов проводитиме оперативну нараду по криміногенній ситуації, у тому числі й по подіях 9 травня в Сарненському районі. Та в останню хвилину засідання було перенесено у Сарни. Відтак, активісти та журналісти, що зібралися біля будівлі, аби спитати у замміністра про хід розслідування вбивства Саші Білого та не допустити представлення Щирука, були залишені «з носом». Керівник «Правого сектору» у Рівненській області Роман Коваль сказав, що на нараду «не запросили ані журналістів, ні представників громадськості. Коли ж я звернувся до Володимира Євдокімова і назвав його та Арсена Авакова вбивцями Олександра Музичка, він почав виправдовуватися, що це не правда».

Представники громадськості запевняють, що в зв’язку з ганебним призначенням Щирука, непогодженням даної кандидатури з громадою і таємним його представленням в Сарнах, людину яка нехтує думкою громади і так нагло лізе до влади не допустять до роботи. Тому ініційоване цілодобове чергування в УМВС м. Рівне.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Третій майдан збереться дуже швидко … нехай до кінця повилізає вся наволоч усіх окрасів та партійок …Все документуємо.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x