Чт. Мар 28th, 2024

ЦВК відмовила в реєстрації Дарту ВейдеруЦентральна виборча комісія України відмовила в реєстрації кандидатами в президенти заступнику глави “Інтернет-партії України” Дарту Вейдеру і двом самовисуванцям – безпартійній пенсіонерці Євгенії Тереховій з Донецька і тимчасово непрацюючому безпартійному киянину Юрію Іваницькому, пише vistkar.com.

У рішенні ЦВК зазначається, що Вейдеру відмовлено в реєстрації на підставі подання невідповідних даних про місце і час проведення з’їзду політичної сили, яка його висунула. Дарт Вейдер подав документи, де вказувалося, що з’їзд пройшов 25 березня в селі Миколаївка Одеської області, однак виконавчий комітет цього села надав ЦВК довідку, що за вказаною адресою, де мав проходити з’їзд, розташований житловий будинок і ніякі масові заходи 25 березня в ньому не проводилися.

У комісії відзначили, що ЗМІ повідомляли про з’їзд “Інтернет-партії України” в Києві 29 березня, проте документи щодо цього з’їзду в ЦВК не були подані.

Представляючи проект рішення щодо Дарта Вейдера, член ЦВК Ігор Жиденко зазначив, що спробу реєстрації його кандидатом у президенти можна було б розглядати як жарт, “якби хтось не заплатив за це 2,5 мільйона гривень”. Член комісії припустив, що подібна акція робилася з метою дискредитації виборчої кампанії.

Жиденко також назвав справжнє ім’я Дарта Вейдера – Віктор Шевченко, яке він змінив 19 березня в Оболонському райуправлінні МВС України в Києві.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x