Чт. Мар 28th, 2024

Олігарх Рінат Ахметов намагається виторгувати власну недоторканість та бізнесу. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов, коментуючи останнє звернення мільярдера.

«Ахметов звертається до київської влади та до Коломойського. Тому що у Кривому Розі розташовані гірничодобувні підприємства. Усе виробництво Ахметова розраховане на дешеву руду. Якщо ця руда опиниться під контролем Коломойського, або Ахметов буде вимушений купувати руду за світовими цінами, то його металургійні гіганти збанкрутують. Ахметову можуть надати рахунок. Друга стратегічна залежність в економічному плані Ахметова від губернатора Дніпропетровщини — канал Дніпро-Донбас. Він починається у Дніпродзержинську на Дніпропетровщині. А металургія споживає велику кількість прісної води», — розповів експерт.

Він зазначив, що олігарх намагається знайти вихід з ситуації.

«Його гра вийшла з-під контролю. Намагався виторгувати у Києва преференції, власну недоторканість та бізнесу, дотації на ті підприємства, які контролюються — вугільна промисловість. Тому зараз його заклик і звернення — це намагання наздогнати потяг, який пішов. Він запізнився з заявою про якусь свою позицію. Це неминуче призведе до втрат. Може виявитися, що вплив Ахметова на Донеччині занадто перебільшений. Ахметов, який вважав себе господарем Донбасу опиниться у становищі, коли нічого не контролює. Навряд чи робітники його підприємств візьмуть у руки зброю і підуть воювати з Донецькою республікою. Вони дуже добре розуміють, що це не їх війна. Скоріше за все, будуть вичікувати», — розповів Золотарьов.

«Зараз на Донеччині анархія. Немає влади Києва, але й немає влади Донецької республіки. Олігарх намагається показати, що він людина з якою треба домовлятися. Показати, що контролює регіон», — додав він.

Нагадаємо, 19 травня олігарх Рінат Ахметов висловив обурення свавіллям сепаратистів самопроголошеної «Донецької народної республіки». Він закликав усі трудові колективи Донбасу вийти завтра на попереджувальний протест за місцем роботи.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Інтелектуально обмежений , завжди економічно залежний…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x