Чт. Апр 25th, 2024

Антитерористична операція триває, а Донецьку вже пройшов референдумДонецьк – Попри антитерористичну операцію, що триває на Донеччині, в обласному центрі не вщухає проросійська активність – мітингувальники нападають на банки та магазини зброі, беруть штурмом адміністративні будівлі та утримують заручників. А міліція не чинить спротиву будь-яким діям прихильників самопроголошеної республіки, пише radiosvoboda.org.
На травневі свята на Донеччині активізувалась антитерористична операція.

Українські силовики розгорнули дії переважно у Слов’янську та Краматорську. В результаті, блок-пости навколо Слов’янська вдалось відбити, місцеві сепаратисти значно згорнули свою діяльність, перестали закликати людей виходити живим щитом. Але, після оточення міста, силовики пішли і не звільнили усі центральні будівлі від бойовиків і місцеві жителі розповідають, що місто переважно не підконтрольне українській владі.
Бої за Краматорськ

Потім пік протистоянь перенісся у Краматорськ, де в ході АТО вдалось відбити телевежу. Зараз в області ситуація з мовленням телебачення залишається складною – щодня українські канали вмикаються, або знову вимикаються чи замінюються на російські. Замість обласного державного телебачення мовить канал самопроголошеної респубілки.

В Краматорську також відбувалось збройне протистояння, бойовики спалили будівлю СБУ й укріпились у міській раді. За офіційними даними, у ході АТО у Крамтаорську загинуло 6 людей, ще 15 мають вогнепальні поранення, там призупинили роботу основних підприємств. Сьогодні її пообіцяли відновити.
Напади на банки і крамниці

В Маріуполі невідомі спалили відділення ПриватБанку, подібні напади були й у Донецьку, через це в області банк вирішив призупинити роботу через відділення і банкомати.
Крім цього, в самому Донецьку за вихідні було скоєно напад на ценьтральний офіс компанії ІСД, мітингарі погромили приміщення і забрали деякі речі.

Вчора була захоплена військова прокуратура, чергова районна рада, пограбований магазин зброї. Мітингарі з палицями прийшли на вокзал зустрічати поїзд Львів-Маріуполь, але, на щастя, все минулось і протистоянь не було. При цьому, міліція переважно не втручається у ситуацію, а вночі жителі центру говорили про постріли та автоматні черги.

У суботу були звільнені члени місії ОБСЄ, яких утримували у Слов’янську. Проте, на жаль, мітингарі продовжують брати заручників. У Краматорську вчора зник начальник транспортного управління, в Новогродівці був викрадений місцевий депутат, а також кілька шахтарів-активістів, відомих своєю проукраїнською позицією.

Чотирьох людей потім зі зв’язаними руками привезли до будівлі одиноблради, що захоплена представниками так званої республіки. Є підстави вважати, що це люди, що зникли у Новогродівці. За непідтвердженою інформацією, прихильники самопроголошеної республіки хочуть отримати за них грошовий викуп. Наразі офіційної інформації щодо кількості заручників в облраді немає.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x