Пт. Мар 29th, 2024

Анатолій Вітів: "Меморандум про порозуміння – це зрада ідей Майдану та Революції гідності"Пропозиції деяких політичних сил щодо підписання меморандуму про порозуміння є актом політичної капітуляції і зрадою ідей Майдану та Революції гідності. Про це заявив народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів, пише ukrzahid.com.

«Спроба нав’язати підписання так званого меморандуму у парламенті є нічим іншим, як спробою реваншу і реалізацією російської політичної доктрини з розвалу України. Ігрища, які відбуваються навколо цього документу, дуже нагадують події літа 2006 року, коли Ющенко підписав сумнозвісний універсал з Януковичем і остаточно поховав ідеї Помаранчевої революції. Тепер же написаний у Росії меморандум може поховати усі завоювання Майдану та реалізувати сценарій розвалу України. «Свобода» категорично проти меморандуму, який має на меті запровадження в Україні російської державної мови та несе загрози територіяльній цілісності. Хіба герої Небесної сотні віддавали свої життя за те, щоб нова влада підписувала такі ганебні документи з Партією регіонів? Хіба Майдан боровся за те, щоб країною й надалі керували кримінально-олігархічні донецькі клани? Потрібно жорстко розібратися з тими, хто стоїть за сепаратистським шабашем на Донбасі, шантажує мешканців цього краю і всю Україну, а не підписувати з ними капітуляційні акти», – прокоментував останні події свободівець Анатолій Вітів.

«Мешканцям Донецької і Луганської областей потрібна соціяльна справедливість, економічна стабільність, боротьба з корупцією, правова високорозвинена держава, а не кримінально-олігархічний сепаратистський анклав, де керують бандити. Однак місцеві олігархічні царьки від Партії регіонів прагнуть і надалі визискувати весь регіон, грабувати його багатства, прикриваючись російською мовою і федералізацією та розхитувати ситуацію в державі», – додав націоналіст.

Також свободівець критично висловився про підсумки Женевської зустрічі 17 квітня 2014 року між представниками України, США, ЄС та Росії: «Женевські переговори загрожують стати Женевською змовою, якою свого часу стала зустріч у Мюнхені в 1938 році. Під час цих переговорів питання Криму взагалі не порушувалося. Не було нічого сказано про російську агресію та підривні дії її армійських підрозділів на території України. У зв’язку з цим я хочу нагадати окремим політикам слова Вінстона Черчілля: коли між приниженням і війною хтось обирає перше, мотивуючи це мудрістю чи жертовністю, то в результаті отримує і приниження, і війну».

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода»

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x