Чт. Апр 25th, 2024

СБУ успішно завершила спецоперацію з нейтралізації чисельної диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла у Харкові та Харківській області.

Про це повідомляє UKRNEWS24 з посиланням на інформацію прес-служби СБУ.

Голова Служби Безпеки України Валентин Наливайченко доповів Президенту України Петру Порошенку про знешкодження Службою безпеки України у взаємодії з МВС та органами прокуратури Харківської області чисельної диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ), причетної до скоєння терактів та диверсій на території Харкова та Харківської області, зокрема вибуху у пабі «Стіна».

Було затримано загалом дванадцять осіб, в т.ч. двох ватажків групи. Мова йде про особливо небезпечну ДРГ, у членів якої було виявлено та вилучено автомати АК 74 та набої до них, гранати РГД-5 та ВОГ–25, детонатори, набори для встановлення розтяжок, а також 7 протипіхотних мін з маркуванням російських виробників, які заборонені до використання Оттавською Конвенцією 1997 року.

Контррозвідка СБУ встановила, що знешкоджена група диверсантів була ланкою у складі створеної, фінансованої та керованої спецслужбами Російської Федерації мережі терористичних груп, які мали на меті дестабілізувати ситуацію в регіоні.

У рамках кримінального провадження, зареєстрованого слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області за ст. 258-3 Кримінального кодексу України, тривають слідчі та оперативно-розшукові дії.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x