Пт. Апр 19th, 2024

Україна може не вистачити близько 6 мільярдів кубометрів газу на опалювальний сезон. Однак населення за умови дотриманні елементарних правил зможе заощадити до 4 мільярдів кубометрів.

Про це заявив у неділю в ефірі телеканалу «Україна» голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, передає Укрінформ.

«Є розуміння того, що для комфортного проходження осінньо-зимового сезону нам необхідно 30 мільярдів кубометрів газу, з яких нам не вистачає приблизно 6 мільярдів. За умови завантаження потоків газу з Європи нам треба десь ще докупити 6 мільярдів. Розуміючи, що докупити газ у наших російських колег, швидше за все, неможливо, його потрібно заощадити», — сказав Коболєв.

За його словами, необхідно зменшити споживання газу. «Це можна зробити за рахунок ряду щодо всім відомих дій, які не робилися протягом останніх 20 років, — це економія, використання альтернативних ресурсів» — зазначив голова правління «Нафтогазу».

Коболєв також підкреслив, що необхідна економія в розумних рамках, починаючи з банальних регуляторах на батареях і закінчуючи правильною подачею тепла … Перехід до економії на всіх етапах, за нашими оцінками, дозволить заощадити до 4 мільярдів кубометрів газу», — зазначив він.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rumak Petr
Rumak Petr
9 лет назад

почему не разрешают устанавливать индивидуальное отопление в многоквартирных домах ведь это гараздо экономние

1
0
Would love your thoughts, please comment.x