Пт. Апр 26th, 2024

Світовий банк: Україна перебуває в рецесіїЧерез слабку зовнішньоекономічну політику і затримки в перебудові політичної системи, Україна увійшла в зону рецесії.

Цей крок назад Україна здійснила в другому півріччі 2012 року, відразу після парламентських виборів. За цей період спостерігалося зростання ВВП лише на 0,2%.

Оскільки в Україні економіка в значній мірі зав’язана на виробництві сталі, то уповільнення темпів зростання світової економіки і, зокрема, зниження попиту на сталь призвело до падіння виробництва цього продукту в Україні на 5,2%, зменшення продуктивності промислового виробництва на 1,8%. При цьому валовий зовнішній борг збільшився на 7% і досяг $ 135 млрд.

На середньострокову перспективу зростання ВВП в 2013 році передбачається, але лише в розмірі 1%. В 2014 році до 3% і до 4 % у 2015 році.

Раніше світовий банк прогнозував, що зростання української економіки у 2013 році буде на рівні 3,5 %.

У Світовому банку прогнозують, що економічне зростання в Україні поступово відновиться у другій половині 2013 року через можливе покращення зовнішньої кон’юктури, а також можливість отримання кредиту від міжнародного валютного фонду.

Але присутні значні ризики. Це і ризик затяжної кризи в Європі, що може призвести до зниження попиту на експорт, це і затримки в отриманнях кредитів.

Для покращання ситуації основний акцент має бути зроблений на поліпшенні ділового клімату, зміцненні конкурентоспроможності, залучення інвестицій і створення робочих місць для поліпшення рівня життя.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x