Сб. Апр 20th, 2024

У Росії поклали око на статки екс-президента Віктора Януковича та його оточення. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав керівник центру «Третій сектор»Андрій Золотарьов.

«Вони вважають себе невловимими ковбоями Джо, які, як відомо, нікому не потрібні. Є потреба в їхніх коштах. Всі прекрасно розуміють, це брудні гроші, тому їх простіше віджати. У Росії це прекрасно вміють. В нульові роки вони вдосконалили ці навички. Ми пам’ятаємо ту ж справу Михайла Ходорковського. А щось зробити із грошима колишньої української верхівки для них — як насіння лускати», — зазначив експерт.

«Портнова прикриває Медведчук, тому його навряд чіпатимуть. А інші — барани, їх треба різати на шашлик. Політично в них взагалі ніякої користі немає. Якщо Медведчук та Царьов займають політичну позицію, світяться, то Росії вони потрібні. А в оцих сенсу немає», — наголосив він.

За словами політолога, в Україні ніхто їхній бізнес не забирає, бо є «певний договірняк» між ними та новою владою. «Коли Порошенко розповідає про все «по-новому», ми згадуємо, що це міністр уряду Януковича. А це як в пісні: «Если ты ходишь по грязной дороге ты не сможешь не выпачкать ног». Можливо, зрештою влада кардинально зміниться і втікачі будуть притягнені до відповідальності. Це може статися за рік чи три роки. Залежно від того, як тут розвиватиметься ситуація», — зауважив Золотарьов.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x