Чт. Мар 28th, 2024

Bloomberg: Економіка Росії страждаєНе зважаючи на любов свого народу пан Путін стикнувся з досить серйозною проблемою.

«Сьогодні він виграє Олімпіаду і отримує подяки світових лідерів. Завтра — захоплює Крим і виключається з самого ексклюзивного клубу. Тепер він зіткнувся з рецесією, а інструментів боротися з нею, крім громадської любові, у нього небагато», — йдеться в статті.

Окрім стагнації російської економіки загрози щодо санкцій зі сторони США і ЄС не зникають. Путін вирішив висунути пропозиції, які можуть посилити роль держави. Тому він наказав ЦБ РФ втілити у життя довгострокове фінансування для виробників, а також висловив необхідність «системоутворюючі» підприємства реєструватися у Росії.

Але це не єдиний  головний біль президента. Адже після анексії Криму проблеми із зовнішніми ринками лише посилились. Продаж цінних паперів з $19 млрд понизився до $2 млрд. А це досить сильно ускладнює виплату скупного боргу, який існує у розмірі $191 млрд.

Такі фінансові проблеми примушують шукати допомоги у Сбербанку та ВТБ. Саме вони зможуть допомогти країні задовольнити ряд її потреб. Але все частіше населення не несе свої вклади до банку і відтік капіталу, як прогнозувалося, склав $90 млрд.

Олексій Ведев, який є директором Центру структурних досліджень Інституту Гайдара, стверджує, що загалом за усе своє правління пан Путін ґрунтував економічне зростання на споживанні, а набагато ефективніше було б на заощадженні, як наприклад у Китаї, пише uapress.info.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Коли страждає голова та душа, як у насєлєнія території пу, тоді всі інші страждання мілкі й нікчемні !!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x