Вт. Апр 30th, 2024

У Верховній Раді затіяли антиконституційний переворот — КармазінЗараз у Верховній Раді назрів антиконституційний переворот. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній народний депутат, юрист Юрій Кармазін.

«Конституційний переворот під виглядом хороших намірів зараз проштовхується деякими політичними силами. Вже побачили реальні дії — проект змін до Конституції не показали громадськості, він не був представлений в комітеті правової політики. Все утаємничили і закинули у Венеціанську комісію. Там повноваження президента урізані до неможливого. Скажімо, у новому варіанті глава держави не матиме впливу на жодного заступника міністра. Навіть не робиться спроба узгоджувати з президентом ці питання. Також хочуть обмежити його вплив на зовнішньополітичну ситуацію, на сферу нацбезпеки — у призначенні міністрів оборони й закордонних справ», — наголосив він.

Екс-нардеп вважає, що у новому варіанті Конституції мало б бути скорочення кількості депутатів до 300.

«А замість цього депутати продовжують своє життя до 2017 року. Але ж їх не обирали з такими великими повноваженнями. Їх вони отримали тільки кілька місяців тому, коли повернулися до Конституції 2004 року. Так ще й до всього вони зменшили кількість депутатів, які можуть ініціювати відставку президента — 150. При цьому не потрібен висновок Верховного суду. Це буде президент, у якого вибивають з-під ніг фундамент. І всі кандидати в президенти про це чомусь мовчать. Ці реформи є неприпустимі і антиконституційні. Так само мовчать, що у заключних положеннях варіанту, який вони надіслали у Венеціанську комісію, повноваження Ради аж до 2017 року. Так могли б написати собі пожиттєве», — розповів Кармазін.

За його словами, потрібне перезавантаження влади.

«Нова влада також мовчить, що люди Курченка, Арбузова й досі на посадах. Бізнеси ще працюють на «сім’ю» Януковича. Посади діляться з урахуванням договорняків. Олігархи теж зберегли владу — нас перетворюють в олігархічну республіку. Таке враження, що Україна ще не наїлася «двічі несудимого» Януковича і ще хоче таких «двічі несудимих» депутатів. Адже у нових змінах до Конституції записали: народним депутатом та президентом можуть бути громадяни з судимістю», — додав Кармазін.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x