Вт. Апр 30th, 2024

МЗС РФ хоче, щоб США допомогли звільнити лідерів бойовиків на південному сході26 квітня за американською ініціативою відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова і державного секретаря США Джона Керрі, пишет gazeta.ua.

Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

Згідно з повідомленням, в ході розмови Лавров підкреслив необхідність термінових заходів щодо деескалації ситуації на Україні, насамперед припинення військової операції проти учасників протестів та припинення агресивних дій ультранаціоналістів з «Правого сектора».

Крім цього Лавров намагався запевнити Керрі, що заарештовані українською стороною бойовики є політв’язнями і закликав сприяти їх звільненню.

«Лавров знову загострив проблему політв’язнів, закликавши США використовувати свій вплив для звільнення заарештованих лідерів протестного руху на Південно-Сході України. Увагу Держсекретаря було залучено до пропозицій Партії регіонів і громадських рухів Південно-Сходу щодо початку загальноукраїнського національного діалогу і конституційної реформи», — йдеться в повідомленні.

Сторони обговорили також заходи щодо врегулювання ситуації з затриманням військових спостерігачів європейських країн, які були викрадені бойовиками.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x