Вс. Сен 8th, 2024

Сучасні технології значно полегшують багато процесів, роблячи їх більш швидкими, комфортними та доступними в принципі. Зараз важко собі уявити день, де людина їх би не використала. Але, на жаль, з ними, крім позитивних моментів, приходить і низка негативних. Найчастіше це стосується дій зловмисників, які використовують сучасні технології для досягнення своїх мерзенних цілей. Наприклад, прослуховування телефону. З подібною проблемою може зіткнутися кожен, тому важливо вміти розпізнати її і вчасно зреагувати.

Причини прослуховування

Існує низка причин, через які людина може стати жертвою прослуховування. При цьому не обов’язково бути якимось політиком, багатим бізнесменом чи відомим актором. Будь-яка особиста інформація може бути цінною. Зловмисники здатні використовувати її у різний спосіб, починаючи від шантажу і закінчуючи здійсненням тих чи інших дій від чужого імені. Прослуховування це не єдиний спосіб стеження. Детальніше про це можна дізнатися за цим посиланням https://topguard.ua/landing-bugs-wiretapping/uk.php, де також можна отримати захист від прослуховування. Як вже стало зрозуміло, жертвою може стати будь-хто. Банківський клерк, громадський діяч, працівник офісу, службовець місцевих органів влади та багато інших. Що конкретно може цікавити злочинців та шантажистів? Багато різної інформації. До її числа входить:

  • банківські рахунки;
  • доступ до електронних поштових скриньок;
  • особисте життя (особливо на стороні);
  • конфіденційна інформація компанії, де людина працює;
  • доступ до соціальних мереж, тощо.

Як виявити наявність прослуховування телефону

Є низка ознак того, що ваш телефон прослуховують. Зіткнувшись з одним із них (або відразу декількома), необхідно моментально діяти для усунення прослуховування. В іншому випадку зловмисники можуть встигнути отримати потрібну інформацію та використовувати у своїх цілях, що спричинить масу проблем. Найяскравіший сигнал прослуховування, це швидка витрата акумулятора та перегрів телефону, навіть коли він перебуває у стані спокою. Причиною таких проблем може стати наявність шкідливих програм, прихованих від користувача. Вони беруть на себе велике навантаження, тим самим з’їдаючи заряд акумулятора та підвищуючи інтенсивність роботи смартфона.

Друга ознака, це перешкоди у динаміці під час розмови. Вони проявляються у вигляді шуму чи луна. Звуки, схожі на роботу приладу, що розпізнає радіацію, виникають поряд зі звуковими колонками, що є сигналом наявності загрози. Дивна робота телефону також є однією з причин прослуховування. Виявляється вона у вигляді різкого і самостійного вимкнення пристрою, або проблем з екраном. Варто попередити, деякі проблеми можуть бути викликані й іншими причинами. Наприклад, швидка розрядка акумулятора зустрічається у старих телефонів, яким більше року. Просто батарея виходить із ладу. Також вимкнення гаджета або дива з екраном можуть виникнути після падіння смартфона, намокання або виходу з ладу якихось його складових. Щодо виявлення прослуховування, то в крайньому випадку можна скористатися такими комбінаціями цифр:

  • чи є переадресація дзвінків або смс — “*#21#”;
  • на який саме номер переадресовуються дані — “*#62#” для власників Android та “*#67#” для власників iPhone;
  • дізнатися про наявність функції блокування СМС та ММС – “*#33#”.

Як позбутися прослуховування

Зробити це відносно просто. Існує ряд програм, які здатні просканувати пристрій та провести оцінку зв’язку, тим самим виявивши невідповідності. Багато з цих програм знаходяться у вільному доступі як для операційних систем Android, так і для IOS. Також можна звернутися за допомогою до оператора зв’язку, повідомивши йому про свої підозри та зажадавши відповідної перевірки. В останньому випадку користуйтеся послугами професіоналів. Вони мають необхідні пристрої, великий досвід і знання, що дозволяє вирішити проблему в найкоротші терміни. Так ви зможете почуватися набагато безпечніше.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x