Вт. Апр 23rd, 2024
стійки 19

У статті розповідаємо про те, що собою являє монтажна стійка, які особливості такої конструкції. Також ви дізнаєтеся про види та характеристики серверних стійок. Все це допоможе вам вибрати оптимальний варіант, а зробити це можна за посиланням. Читайте!

Що таке серверна стійка

Рекова стійка являє собою відкриту конструкцію, яка завжди має однакову монтажну ширину — 19 дюймів. По суті, вона являє собою скріплені між собою рами, в яких є отвори для кріпильних деталей. Призначена стійка для мережевого обладнання, причому й активного, й пасивного. У неї можна встановити хаб і комутатор, сервер і потужний безперебійник, роутер і патч-панель.

Всі пристрої кріпляться в отвори стійки за допомогою болтів і гайок. Варто відзначити, що в деяких моделях стійок виїмки для девайсів оснащуються спеціальними елементами кріплення. Це забезпечує максимально простий монтаж: щоб розмістити обладнання, знадобляться лише засувки. Крім того, виробники випускають моделі з висувними напрямними. Це полегшує обслуговування важких пристроїв: полку треба всього лише висунути.

Що собою являє монтажна стійка ми розібралися, як і розповіли про її призначення. Тепер поговоримо про переваги.

Переваги серверних стійок:

  • Економія місця — більшість стійок розміщуються компактніше підлогових шаф.

  • Швидка та проста підготовка мережевих девайсів до роботи, та вільний доступ до обладнання: це забезпечується за рахунок відкритої конструкції.

  • Пасивне охолодження пристроїв — за рахунок того, що стійка не має стінок, повітря вільно циркулює.

  • Простота складання — за 30-60 хвилин стійку збере навіть людина без спеціальної підготовки, а з інструментів потрібен тільки гвинтокрут.

Пам’ятайте! Серверна стійка не захистить обладнання від пилу та вологи. Також вона не захищає девайси від несанкціонованого доступу. Це потрібно обов’язково враховувати при підборі кімнати, в якій буде стояти конструкція.

Які бувають монтажні стійки + особливості моделей

Як ми вже говорили, все моделі — 19 дюймової ширини, однак вони можуть відрізнятися висотою та глибиною. Висота вимірюється в юнітах (1U = 44,45 мм), а глибина — в міліметрах або сантиметрах. Чим більше розміри стійки, тим більше пристроїв неї можна встановити.

Відзначимо, що стійка серверна 19 дюймів може мати регульовану раму, що дозволяє задавати глибину. Рами, як правило, можна розводити на дистанцію до 600, 800 або 900 мм. Завдяки цьому на одній конструкції можна розміщувати пристрої різних габаритів. До речі, підвищена глибина стійки дозволяє встановлювати в неї оптичний кабель.

Моделі ділять на види за жорсткістю конструкції. Вона визначається кількістю рам і впливає на вантажопідйомність. Так, існує 3 види рекових стійок:

  1. з однією рамою,

  2. з двома рамами,

  3. дворамні посилені.

Однорамні моделі застосовують для установки малогабаритного мережевого обладнання, яке не відрізняється великою вагою. Стійки, самі по собі, теж є легкими, в порівнянні з дворамними моделями. Однорамні конструкції характеризуються мобільністю, здатністю витримувати до 150 кіло.

Дворамна телекомунікаційна стійка використовується для розміщення великого та важкого обладнання. Для конструкції характерні чотириточкові кріплення девайсів і пристойна вантажопідйомність: близько 250-450 кілограм. Нерідко такі моделі комплектують коліщатками, які дозволяють комфортно переміщати стійку разом з пристроями.

Посилені стійки з двома рамами відрізняються високою стійкістю та великою вантажопідйомністю. Виробники випускають моделі, здатні витримати обладнання, загальна вага якого досягає 700 кг.

Важливо! При покупці враховуйте кількість слотів для обладнання.

Рекова стійка — відмінний варіант для компактного та комфортного розміщення мережевих пристроїв, а також їх зручного обслуговування. Вибирати модель варто, орієнтуючись на загальну вагу, габарити та кількість обладнання. При цьому радимо закласти невеликий запас глибини та висоти: так ви будете готові до розширення.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x