Пт. Апр 26th, 2024

Image0975

Мабуть, тільки сандалі зі шкарпетками викликали стільки ж пересудів, скільки сорочка з коротким рукавом. І зовсім даремно!

Сорочка з коротким рукавом — незамінна деталь гардеробу кожного чоловіка. Головне — носити її в правильному поєднанні і в доречній обстановці.

Як нам здається, витоки зневажливого ставлення до сорочки з коротким рукавом криються в її історії. Спочатку, причиною укорочення рукава в сорочці, була зовсім не спека (як логічно було б припустити), а економія і практичність. Коли сорочки тільки входили в моду і ставали невід’ємним елементом чоловічого костюма, будь-яка тканина була відчутно дорогою, а витрачені півметра на довгий рукав, серйозно здорожували кінцевий продукт. Але виглядати елегантно хотіли не тільки великосвітські щиглі, але і звичайні працівники середньої ланки. Для них кравці і почали шити сорочки з коротким рукавом, а то і зовсім без нього. Зустрічають, як відомо по одягу … досвідчений погляд відразу вказав на відсутність манжета сорочки в рукаві піджака і робив відповідні висновки. Ті часи давно позаду. Сорочки з коротким рукавом присутні в колекціях модних будинків, руйнуючи стереотипи нав’язані нам древніми століттями. Досить тільки поглянути на моделі, представлені на сайті https://bolf.ua/ukr_m_Чоловічий-одяг_Сорочки-чоловічі_Сорочки-з-коротким-рукавом-1913.html, і Ви неодмінно закохаєтесь в цей неоднозначний елемент чоловічого одягу назавжди!

Чоловічі сорочки

З чим носити?

Рекомендуємо Вам прислухатися до викладених нижче порад, але остаточне рішення приймати виходячи з власного відчуття стилю.

  • Зазвичай, сорочку з коротким рукавом носять в ансамблі з джинсами, шортами, легкими літніми брюками і приталеними піджаками спортивного крою (блейзерамі), котрі можливо глянути тут https://bolf.ua/main-ukr.html.
  • Дуже добре виглядають сорочки з укороченим рукавом — поверх футболок. Але в цьому варіанті вкрай важливо не переборщити з кольоровістю обох елементів. Футболка повинна гармонійно доповнювати гамму сорочки або доречно контрастувати.
  • Чи припустимо надягати сорочку з коротким рукавом і під піджак, якщо у Вашій фірмі подібне поєднання допускає дрес-код. Але така комбінація викликає найбільшу кількість пересудів, і по можливості, краще її уникати.

З іншого боку … Ви ж не працюєте в колективі передачі «Модний вирок»? І якщо в офісі об’єктивно жарко, можна і дозволити собі якусь вільність.

З чим не носити

Знову ж, однозначного рішення немає. Більшість стилістів не рекомендує носити сорочку з укороченим рукавом разом з краваткою. Зазвичай, таке поєднання викликає стійку асоціацію з працівником нижчої ланки в уніформі. І вкрай сумнівно, що Ви, хто читає ці рядки, хочете залишити про себе подібне враження.

Якщо згадати етикет, то він скаже нам категоричне «ні», щодо ансамблю сорочка з коротким рукавом, плюс краватка.

Але якщо звернути увагу на моделей представляючих Smart casual стиль, то серед їх модних look’ів, легко відшукати сорочки з коротким рукавом і вузькою краваткою. Звичайно, в такому вигляді відвідувати офіс не рекомендується, але на літній вечірці Ви будете виглядати цілком доречно.

Як правильно підібрати сорочку з коротким рукавом

Куди б Ви не надягали сорочку з коротким рукавом, і з чим би ви її не комбінували, важливо запам’ятати наступні правила:

  • Рукав повинен бути вище ліктя, в ідеалі — до середини біцепса. Якщо Ви не задоволені довжиною рукава, його завжди можна трохи підкотити.
  • Ширина рукава повинна бути помірною, можливо навіть звуженою.
  • Припустимо носити сорочки по фігурі, можливо трохи приталені. Категорично не рекомендуємо вибирати мішкуваті сорочки.
  • Плечі повинні сидіти «чітко». Це означає, що плечовий шов закінчується там же, де і плече, і переходить в рукав.
  • Довжина сорочки не залежить від того, як Ви плануєте її носити — навипуск або «під ремінь». Поділ сорочки повинен доходити до умовної лінії, що розташовується посередині між талією і приймою брюк.

Сорочка з укороченим рукавом — це предмет одягу, в якому чоловік може виглядати стильно і не страждати від спеки.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x