Пт. Апр 19th, 2024

«Золота рибка - Україна» або три бажання ПутінаПрезидент Російської Федерації Володимир Путін, ймовірно, в дитинстві дуже полюбляв слухати російські народні казки. Судячи по використовуваних нині технологіях отримання бажаного, улюбленою казкою російського політика була казка про «Золоту рибку».У якості рибки, на цей раз, Володя Путін визначив братську країну Україну, пише uapress.info.
Що ж бажає російська сторона, щоб не пролилася кров невинних жертв?

1. Перенесення дати президентських виборів

2. Не вступ України у НАТО

3. Не підписання угоди про асоціацію з ЄС у нинішній редакції.

Такі вимоги Росія висунула на зустрічі віце-президента США Джона Керрі та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова 5 березня в Парижі.
Ведучи діалог з США, російська сторона цинічно демонструє всьому світу, що Україна для неї всього лише геополітична розмінна монета.

Звичайно ж, українські політологи і раніше припускали, що Путіна при військовому вторгненні у Крим цікавила не просто анексія Криму, а повне збереження впливу на Україну в цілому.
«Він чудово розуміє, що якщо вибори відбудуться 25 травня, то на них переможе або Кличко, або Порошенко. Вони обидва непідконтрольні Кремлю. А навіщо Путіну непідконтрольний президент, якщо він звик мати справу тільки з підгодованими», — оцінив ситуацію один з депутатів партії «УДАР».

«Вони 6 років готували це вторгнення. Вони планомірно вели роботу по підкупу військових і поширення інформації, як буде добре Криму у Росії. Зараз вони запросили Джемілєва до Москви і пропонують йому там Кримсько-татарську республіку», — визнає один з членів Кабміну.

При цьому ніхто не може гарантувати, що військова агресія зупиниться, навіть якщо Росія отримає Крим. При цьому більшість депутатів у Верховній Раді не приховують, що самостійно українська влада нічого не може зробити проти агресії Росії.

Сьогодні парламент затвердив звернення до ООН з вимогою негайно розглянути ситуацію по Україні. Ключовий пункт документа — заява про те, що Україна залишає за собою право звернутися до будь-якої державі-учасниці системи колективної безпеки з проханням захистити її територіальну цілісність. Це формальний крок, після якого офіційний Київ може попросити захисту у НАТО і США.
11 березня у парламенті пройшло засідання РНБО і комітету з нацбезпеки, на яких обговорювалися подальші перспективи розвитку ситуації в Криму.

12 березня прем’єр Арсеній Яценюк зустрівся з президентом США Бараком Обамою.Целью зустрічі було угоду про надання Україні безвідсоткового кредиту у вигляді військово-технічної допомоги. У НАТО підтвердили, що будуть сприяти здійсненню реформи оборонного сектору та Збройних Сил України

наразі зрозуміло, що США і ЄС займають єдину й узгоджену позицію стосовно дій Росії у Криму. Про це, свідчить вчорашній виступ Генерального канцлера Німеччини Ангели Меркель в Бундестазі.
У ході виступу вона чітко заявила про те, що Росія порушує державну єдність і підтвердила, що якщо Кремль не почне сприяти розв’язанню кризи в Україні, то вже в понеділок 17 березня ЄС введе у відношенні Росії так звану другу сходинку санкцій. Тобто, заморозити банківські рахунки усіх чиновників, причетних до дестабілізації обстановки в нашій країні.

Важко прийти до діалогу, при відсутності цього самого діалогу. Однак Росії все ж таки доведеться відмовитися від ультиматумів і йти на діалог. Ніхто в 21 столітті не хоче війни в масштабах такої величезної країни, як Україна.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x