Чт. Апр 18th, 2024

Жеваго розповів, як "вбивали його підприємства" за ЯнуковичаУкраїнський олігарх Костянтин Жевагосказав, що під час президенства Віктора Януковича його підприємствам не відшкодовували ПДВ і «фізично їх вбивали» .

«Вбивали ті підприємства, які, в моєму розумінні, злочинно вбивати. Наприклад  машинобудівне підприємство КрАЗ, яке експортує 100% своєї продукції і приносить країні валютну виручку … Тільки по компанії Ferrexpo за 2,5 року нам не повернули 302 мільйони доларів ПДВ і 86 мільйони доларів плату з податку на прибуток. І це по курсу 8. При курсі 11 гривень за долар ми з початку року втратили 120 мільйонів доларів» , — розповів олігарх в інтерв’ю Українській правді.

Жеваго зазначив, що намагався розібратися з ситуацією і шукав зустрічі з Клименком та Арбузовим, «але вони ховалися».

Піднімав олігарх ці питання і на зустрічі з Януковичем.

«Він чесно все це записував на папірці, казав: «Так, так, так, ми зустрінемося, я дам всім вказівки, щоб розібралися». І це все …», — зазначив Жеваго.

Він також розповів, що Віктор Янукович вимагав щоб, олігарх вийшов з фракції БЮТ. Однак той відмовився.

«У будь-якому випадку, до кінця каденції минулого парламенту я з фракції не вийшов. І мені це коштувало дорого. Але у мене є життєві принципи, я їм слідую, мене так виховали батьки», — заявив Жеваго.

от UKRNEWS24