Чт. Мар 28th, 2024

Заяви Росії про відведення військ - пропагандистські трюкиАдмірал Ігор Кабаненко  вважає заяви російського керівництва  про відведення військ від кордонів України пропагандистськими трюками, під прикриттям яких Росія нарощує підготовку до  вторгнення в Україну. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.

Він нагадав, що після заяв Кремля в НАТО однозначно сказали, що не бачать ознак відведення військ від кордонів України.

  «Реальні індикатори свідчать про те що, на жаль,  як і в минулі часи, заяви РФ, що здійснюється якийсь плановий відвід від наших східних кордонів – вони не відповідають дійсності. Навіть ми бачили ролик, як один із механізованих батальйонів здійснює відхід на Самару. Але все це знаєте: пропагандистські трюки», — сказав адмірал.

«Скажу більше – проводиться перегрупування військ, проводиться нарощування окремих компонентів – заміна їх на більш боєздатні, в тому числі президентською гвардією, знаємо про оголошення навчань повітряно-десантних військ на території Білорусі, знаємо, що нікуди не ділася стратегічна авіація, яка перебазована до наших кордонів, з’явилися нові елементи – розвідувальний корабель РФ проводить розвідку наших територіальних вод поблизу Одеси. Й інші індикатори свідчать , що агресивні наміри РФ відносно України нікуди не ділися. Якщо б дійсно були наміри Кремля  відвести  війська – ми б побачили: рух колон, залізничні ешелони, прибуття їх в пункти постійної дислокації, на жаль, цього не відбувається – ці індикатори свідчать, що ситуація залишається напруженою», — вважає Кабаненко.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x