Пт. Мар 29th, 2024

Януковича треба визнати державним зрадником і оголосити на нього «полювання», – ДаценкоПрезидента у бігах Віктора Януковича після його останніх заяв треба засудити за державну зраду і оголосити за його «голову» нагороду. Так прокоментував сьогоднішній заклик екс-диктатора до референдумів в регіонах України щодо федералізації, а фактично розколу країни, народний депутат Леонід Даценко, пишет dzvin.org.

«Віктор Янукович вчинив дії, які в українському законодавстві кваліфікуються як державна зрада. Сьогодні він став інструментом іноземної держави для окупації українських територій, для дестабілізації ситуації в країні та для роздмухування сепаратизму. За це Янукович має бути засуджений, можливо, і заочно. Зрозуміло, що Росія, на чиїй території він перебуває, відмовиться видавати його Україні, тому можна застосувати інший механізм – оголошення винагороди за його «голову». Така практика «полювання» на особливо небезпечних злочинців існує в усьому цивілізованому світі», – сказав Леонід Даценко.

На думку народного обранця, всі чотири кримінальні провадження, порушені стосовно громадянина Януковича, треба об’єднати в одне, адже і захоплення ним державної влади, і масові вбивства, і розкрадання державного майна в особливо великих розмірах, і заклики до повалення конституційного ладу в Україні, – все це ознаки того, що колишній володар Межигір’я із першого дня свого перебування на високій державній посаді працював проти українського народу, готуючи підгрунтя для російської окупації.

«Він завжди поводився як злодій і зрадник. Називаючись президентом країни, обдурював народ і крав останні копійки із держбюджету. Янукович крок за кроком здавав державні інтереси , розширюючи і поглиблюючи економічну та духовну окупацію України Росією. А коли Майдан з ганьбою вигнав кривавого тирана, він втік під крило режиму Путіна, що прикривав його із самого початку, зрадивши навіть своїх колишніх соратників, і закликав Росію від завуальованого наступу перейти до збройної агресії», – аргументував свою думку Даценко.

Нагадаємо, сьогодні російське інформагенство розповсюдило чергову заяву Віктора Януковича, в якій він закликав народ України до сепаратизму, запропонувавши провести референдум у кожній області, на якому «мирні жителі чесним шляхом зможуть визначити долю свого краю». Українців на Майдані він знову назвав «терористами» та «бандерівцями», а революцію в Києві «збройним переворотом». Янукович наголосив, що єдиний спосіб зберегти цілісність України є всеукраїнський референдум, а аж ніяк не незаконні вибори президента. На останок же, четвертий президент України попросив виключить його з Партії Регіонів і, відповідно, зняти його з посади почесного голови цієї партії.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x